Darbeci Pilot Yücel Ekizoğlu; 'Cüzdanımda Bir Değil, İki Dolar Vardı'

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Cumhurbaşkanı’na suikast davası duruşmasında 44 sanıktan 33’ünün ifadeleri tamamlandı. 34. Sanık olarak ifade veren sanık pilot Yarbay Yücel Ekizoğlu, FETÖ örgütünün hiçbir okulunda okumadığını, dershanesinde kurs almadığını ve bankasında parası bulunmadığını söyledi.

Darbeci Pilot Yücel Ekizoğlu; 'Cüzdanımda Bir Değil, İki Dolar Vardı'


“Cebimde bir değil, iki dolar vardı”

İfadesine FETÖ örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığını belirterek başlayan sanık Yarbay Yücel Ekizoğlu, “Örgütün hiçbir dershanesi ve okuluna gitmedim. Örgütün bankasında da hesabım yok. Örgütün yardım derneğine bağışım yok. Bu olaydan önce Nusaybin’de terör operasyonlarına katıldım. Birçok çatışmada yaralı ve şehit taşıdım. Kara Havacılıkta 8 yıl birlik komutanlığı yaptım. Birlik komutanlığı yaptığım hiçbir personel bu olaylara karışmadı. Benim ile ilgili bir soruşturma yapılacak olursa negatif bir yorum yapılmaz. Hazırlanan iddianamede cüzdanımda 1 dolar bulunduğu belirtiliyor. Benim cüzdanımda 2 dolar vardı. Afganistan’da Barış Koruma Birliğinde görev aldım. Buradaki tüm birliklerde alışverişler dolar üzerinden yapılmaktadır. Cüzdanımda bulunan dolarlar kamp bölgesinde yapılan alışverişten kaldı. 5 ve 10 dolarları kızıma ve yeğenime verdim. Kalan 2 doları da cüzdanımda olarak sakladım” dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanın Avukatı Hüseyin Aydın Yücel Ekizoğlu’nu Afganistan’dan ne zaman geldiğini sordu. Sanık Ekizoğlu’nun Mayıs 2014’de Afganistan’dan döndüğünü belirtmesi üzerine Avukat Aydın, “2 yıldır cüzdanınızda muhafaza ettiğiniz bu şekilde para oldu mu?’ diye sordu. Ekizoğlu ise, “Cüzdanımdaki dolarlar sembol olsaydı eğer yıpratmadan saklardım. Eğer incelenirse dolarların yıpranmış olduğu görülebilir” dedi.



“Dördüncü helikopter pilotu göreve gelmek istemediğini söyledi”

15 Temmuz gecesi saat 21.15’de karargâh binasında Bahattin Akgül’ün yanına gittiğini belirten sanık Ekizoğlu, “Burada Albay Murat Dağlı ekiplerin hazır olup olmadığın sordu. Çiğli’ye gideceğimizi söyledi ve üç ekip halinde Çiğli meydanına devam ettik. İstanbul’dan bir Skorsky helikopter geldi. 10 kamuflajlı personel indi ve aprondan ayrıldılar. Daha sonra saat 11.00’da bir görev olduğu söylendi. Bu arada apronda teçhizatsız olarak ayrılan personel 25-30 kişi teçhizatlı olarak geri döndüler. Gökhan Şahin Sönmezateş koordinatların yazılı olduğu bir kâğıt verip bir personel alınacağını söyledi.

25-30 kişilik ekip üç helikoptere bindiler, dördüncü helikopter Arama Kurtarma helikopteri idi. Telsizden 4 numaralı helikopterin pilotu göreve gelmek istemediğini belirtip kalkış yapmadı” dedi.

Bunun üzerine Mahkeme başkanı ‘Göreve gelmeyeceğinin nedenini açıkladı mı ve pilot istemezse uçmaz mı?’ diye sordu. Sanık Ekizoğlu, “Göreve niçin gelmeyeceğini açıklamadı. Ancak pilot istemezse hiçbir zaman uçmaz” diye konuştu.

Mahkeme başkanının ‘Bu olaydan hiç haberiniz olmadı mı? Telefonunuz açıkmış’ sorusuna, “Eşim ile ve eşimin kuzeni ile görüştüm. Ancak bu konuda haberim olmadı ve bana bir şey söylenmedi” dedi.



“Görüşmeler benim telefonumdan yapıldı”

İfadesine devam eden Yücel Ekizoğlu, “Benim telefonum açıktı. Görüşmeler de benim telefonumdan yapıldı. Bu arada Ege Ordu Komutanı’nın emir subayı benim telefonumu aradı. Telefonu helikopterin birinci pilotu Albay Murat Dağlı’ya verdim. Görüştüler. Görüşmeden sonra Murat Dağlı tarafından bize, Ege Ordu Komutanının gözlerimizden öptüğü mesajı iletildi” dedi.

Mahkeme Başkanı bunun üzerine ‘Bu şekilde ifade kullanılıyor mu?’ diye sorunca, sanık Ekizoğlu, “Teşkilatta pilotların yeri farklıdır. Bizi bu şekilde sürekli onure ederler’ diye cevap verdi.
Kaynak: İHA