MHP İzmir'de 'Evet' İçin Sahada

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, referandum sebebiyle ilçe ilçe “evet” çalışması yürütüyor. Teşkilat Başkanı Sayit Şanlı, “Referandumdaki ‘evet’ kararımız, milli azmimiz ve kararlılığımızdır. MHP İzmir il teşkilatları olarak, liderimizin sözünü yere düşürmeyeceğiz.” dedi.

MHP İzmir'de 'Evet' İçin Sahada
İzmir’in tüm ilçelerinde “Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu” çalışmalarını sürdüren MHP İzmir İl Teşkilatı üç ayrı ekiple görev yapıyor. İlçeler de parti mensuplarıyla, STK’ların temsilcileriyle ve muhtarlarla bir araya gelen partililer, yaşanan süreci ve niçin “evet” dediklerini anlatıyor. Her ekipte partinin hukuk kadrosundan isimler, başkanlık divanından isimler ve ekiplerin başlarında da MHP İl Başkanı Necat Karataş, Teşkilat Başkanı Sayit Şanlı ve İl Sekreteri Ali Peynirci bulunuyor.

Çalışmalarda konuşan MHP İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Sanlı, “Gelinen süreci, Türkiye’nin yaşadıklarını ve yaşayacaklarını dikkate almadan niçin ’evet’ dediğimiz anlaşılamaz. Liderimiz, Türk Devletinin geleceğini Türk Milletinin sonsuza dek var olmasını sağlayabilmek için süreci tıkanıklıktan kurtarmış, bu yolu açmıştır. Devletin ve milletin bekasını sağlamanın tek yolu da Anayasayı yapmak ve tehditleri ortadan kaldırmaktır. İşte MHP ve lider Bahçeli bunu yapmıştır. Devlet Türk, Millet Türk ve Anayasamız Türk’tür. Üniter yapımız ve Türklüğün bekası garanti altındadır. Bunun için liderimizin milli duruşunu her karış toprağımızda biz de gösterme çabasındayız. Bu biz Milliyetçi Hareket Partililerin, azim ve karalılığıdır. Liderimizin sözünü yere düşürmeyeceğiz. 17 Nisan’da güçlü Türkiye güçlü Cumhuriyet” dedi.



Peynirci: "MHP Devletin teminatıdır"

MHP İzmir il teşkilatının “evet” çalışmalarını sürdüren diğer bir ekip başı İl Sekreteri Ali Peynirci de, "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” nin neler getireceğini anlatıyor. Peynirci, “Atılan iftiralara şaşıyoruz. Yeni sistemde Meclisin tek başına feshi mümkün değil. Şayet Cumhurbaşkanı böyle bir adım atarsa kendisi de hükümsüz kalıyor. İkisi için de yeniden seçim gerekiyor." dedi.



Şimdi: "Yapanın yanına kar kalmayacak"

“Yapanın yanına kar kalmayacağı bir düzen için Cumhurbaşkanlığı sistemine evet” diyerek, hukukçu gözüyle toplantılarda konuşan partinin hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Avukat Fatih Şimdi de, “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ile ilgili hukuki dayanakları ve MHP’nin ve Bahçeli’nin bu dayanaklara sadık bir çalışma yürüttüğünü anlattı.

Altınkeser: "Sorumsuzluk bitmiştir"

MHP İzmir’in STK’lardan sorumlu İl Başkan yardımcısı Bahadır Altınkeser yaptığı açıklamada, “Partililerimizle ve hemşehrilerimizle ve hatta diğer görüşe sahip insanlarımızla sık sık karşı kaşıya geliyoruz. ‘Tek Adam’ korkusu yaşadığını görüyoruz. Bu çok yersiz bir korku. Asıl yeni sistem de Cumhurbaşkanının sorumlsuzluğu yok, ben yaptım oldu anlayışının yansıması KHK’lar yok. Denetim var. Suça karşı cevap var. Millete ve TBMM’ye karşı sorumluluk var” dedi.



Türkyılmaz: Cumhuriyet Değerleri yaşıyor

“Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ile Cumhuriyet değerlerimizin, kazanımlarımızın ve haklarımızın korunduğunu vurgulayan MHP il Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Fikret Türkyılmaz, “Düne kadar, terörist başına av hapsi düşünüle bilir, federasyon olabilir diyen CHP-HDP ve FETÖ anayasa girişimi konuşuluyordu. Şimdi MHP’nin Cumhuriyet Anayasası var. Buna itirazı kim yapıyor dikkatle bakmak lazım” dedi.

MHP İzmir İl Teşkilatı’nın referandum çalışmalarının yarın da Bornova’da devam edeceği duyuruldu. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu’nun başkanlık edeceği toplantının 1 Nisan 2017 Cumartesi Günü saat 14.00’de Bornova Öğretmenevinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: İHA