UTSO'da 'Devlet Destekleri' Tanıtım Toplantısı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Selim Kandemir, 'Uşaklı firmaların devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını istiyoruz.' dedi.

UTSO toplantı salonunda ihracatçı firmalara yönelik 'Devlet Destekleri' tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan UTSO Başkanı Selim Kandemir, ildeki firmaların ekonomik teşviklerden daha fazla yararlanmasını istediklerini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı uzmanlarından oluşan 5 kişilik heyetin teşviklerle ilgili firma temsilcilerine bilgi vereceğini aktaran Kandemir, şunları kaydetti:

'Programda güncel olan destekler ve başvuruları hakkında genel bilgiler aktarılacak. Uşak olarak bu destek ve teşviklerden fazla yararlanamıyoruz. Eskiden kalma bürokrasiden kaçan bir yapımız var. Ancak Ekonomi Bakanlığı bu bürokrasiyi minimize hale getiriyor. Buradan tüm üyelerimize çağrı yapıyorum, verilen desteklerden mutlaka birisi sizin işletmenize uygundur.'

Konuşmaların ardından Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret uzmanları, ihracatta sağlanan destek programları, genel esaslar, döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi, yatırım teşvikleri ile Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA