Depremin Yıktığı Evde Okul Çantasını Arıyor

Adıyaman'daki depremde evleri hasar gören 12 yaşındaki kız çocuğu, canını kurtardığına sevinirken toprak altında kalan okul çantasını ve kitaplarını bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor Zeynep Dağ: 'Ders çalışıyordum okul çantam, kitap ve defterlerim toprak altında kaldı. Ödevimi nasıl yapacağım, okula nasıl gideceğim? Çok üzülüyorum' Baba Hamza Dağ: 'Deprem anında içeri koştum, 5 çocuğum ve eşimi kurtarmaya çalıştım ancak hangisini çıkaracağıma şaşırdım'

Samsat ilçesinde meydana gelen depremde evleri hasar gören Zeynep Dağ (12), canını kurtardığına sevinirken toprak altında kalan okul çantasına ulaşamadığı için üzülüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde etkisini hissettiren depremin merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçe merkezi ile bazı köylerde hasara neden olan 5,5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Depremin en çok etkili olduğu Taşkuyu köyünde evleri zarar gören Zeynep Dağ, deprem sırasında annesi ve kardeşleriyle odada bulunduklarını, sarsıntıyla korkudan yere yattıklarını söyledi.

Babasının bir süre sonra gelerek kendilerini evden çıkarttığını aktaran Dağ, 'Depremden önce okuldan gelmiştim ve öğretmenimiz bize ödev vermişti. Ders çalışıyordum okul çantam, kitap ve defterlerim toprak altında kaldı. Ödevimi nasıl yapacağım, okula nasıl gideceğim? Çok üzülüyorum.' dedi.

Baba Hamza Dağ da deprem anında avluda olduğunu 5 çocuğu ve eşinin ise evde bulunduğunu belirtti.

Depremde evinin çatısının çöktüğünü, hızla ailesini evden dışarı çıkarmaya çalıştığını aktaran Dağ, 'Deprem anında içeri koştum, 5 çocuğum ve eşimi kurtarmaya çalıştım ancak hangisini çıkaracağıma şaşırdım. İlk başta küçük olan ikisini dışarıya çıkardıktan sonra tekrar girip diğer 2 çocuğu da toprak altından aldım. Eşim de diğer çocukla dışarı çıkmayı başardı. Çok şükür cana geleceğine mala gelsin. Aileme bir zarar gelmemesi bizim teselli kaynağı oldu.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA