Başkan Erdoğan Açıklaması Üç Aylar Ve Regaip Kandili Birlik Ve Beraberliğimiz İçin Bir Vesiledir

Kütahya’nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Üç Aylar ve Regaip Kandili Kutlama Mesajı yayınladı.

Başkan Erdoğan Açıklaması Üç Aylar Ve Regaip Kandili Birlik Ve Beraberliğimiz İçin Bir Vesiledir
Başkan Erdoğan, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında Üç ayların başlangıcı, Ramazan Ayının habercisi olan Regaip Kandilini sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularını daha ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

Mesajında, insanların birbirine karsı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği düşüncesini taşıdığını ifade eden Başkan Erdoğan, “Toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Üç aylar diye bilinen çok feyizli ve bereketli maneviyat mevsiminin habercisi olan Regaip Kandili, bizlere hayatin sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini ve geride sadece Allah’ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu gün ve gecelerde nefis muhasebesi yapılmalı, ana sermayemiz olan ömrümüzü nerede tükettiğimiz gözden geçirilmeli, amel defterimize nelerin yazıldığını düşünmeliyiz. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle başta Pazarlar’lı hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam Âleminin Regaip Kandilini en kalbi duygularım ile kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandılar.

Ayrıca, Üç ayların, birer dua ve niyaz ayları olduğunu aktaran Başkan Erdoğan, Regaip kandilinin geleceğin planlaması ve umutların tazelenmesi adına büyük bir fırsat olduğunu da belirtti.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA