Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay Açıklaması

'Bu ülkenin, savunma sanayi üzerinden dosta güven veren, düşmana korku salan bir yaklaşım içerisinde daha kıymetli ürünler ortaya çıkaracağına, bu konuda hamle yapacağına, yerlilik ve millilik esası üzerine milli ürünler ortaya çıkaracağına inancımız tamdır'.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 'Bu ülkenin, savunma sanayi üzerinden dosta güven veren, düşmana korku salan bir yaklaşım içerisinde daha kıymetli ürünler ortaya çıkaracağına, bu konuda hamle yapacağına, yerlilik ve millilik esası üzerine milli ürünler ortaya çıkaracağına inancımız tamdır.' dedi.

Alpay, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TAI, ASELSAN, ROKETSAN ve HAVELSAN gibi savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların yöneticilerinin yer aldığı heyetle, Elazığ Valiliğini ziyaret etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alpay, kentin savunma sanayi potansiyelini müzakere etmek, yapılabilecek yatırımlar ve projelerle ilgili yatırımcı, akademisyen ve iş adamlarıyla istişarelerde bulunmak amacıyla yarın zirve düzenleyeceklerini söyledi.

Zirve sonrasında, kentte yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili somut adımlar atmak için girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Alpay, şöyle konuştu:

'Elazığ'da bunun için çok ciddi bir zemin oluştu. Sivil havacılık yüksekokulunun açılması önemli bir zemin oluşturdu. Jandarma Genel Komutanlığının Diyarbakır'da konuşlandırmış olduğu hava unsurları ağırlıklı olarak Elazığ'a intikal ettiriliyor, bu kent için önemli bir gelişme. Elazığ'ımızı önemli bir havacılık merkezi haline getiriyor. Dünyanın ilk 100 savunma sanayi firması arasında yer alan TAI'nın silahlı ve silahsız insansız hava aracı 'ANKA' burada yer alıyor, 4 tane daha gelecek. 5 tane ANKA'mız burada konuşlanmış olacak.'

Alpay, son yıllarda bu alanda yapılan yatırımların, ortaya konulan proje ve ürünlerin, ülkenin hem terörle mücadelesinde hem de savunma sanayinin gelişmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Savunma sanayinde yerlilik ve millilik esası üzerine projeler ortaya koyduklarına dikkati çeken Alpay, ''Bu ülkenin, savunma sanayi üzerinden dosta güven veren, düşmana korku salan bir yaklaşım içerisinde daha kıymetli ürünler ortaya çıkaracağına, bu konuda hamle yapacağına, yerlilik ve millilik esası üzerine milli ürünler ortaya çıkaracağına inancımız tamdır. Gerçekten çok ciddi, özverili çalışmalar ortaya konuluyor.'' dedi.

- Türkiye'ye satış yapmak isteyen Alman şirkete izin verilmemesi

Almanya'nın Türkiye'ye tank savunma sistemi satmak isteyen bir şirkete izin vermemesiyle ilgili olarak Alpay, bu tür ambargoların ülkeyi, daha fazla yerli ve milli ürünler ortaya koyma noktasında motive ettiğini söyledi.

Geçmişte de ülke olarak ambargolarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Alpay, şunları kaydetti:

''Kıbrıs ambargosu bu ülkenin yerli ve milli savunma sanayinin bir an önce hayata geçmesi, yerli ve milli ürün ortaya koyması açısından bir fırsat oluşturmuştu. Allah rahmet eylesin, rahmetli Özal'ın bu konuda çok büyük katkısı vardı. Sonra gelen herkes iyi kötü katkı yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü, inanılmaz katkılarda bulundu. Çok yakından gördük ve herkes bunu kabul ediyor. Dolayısıyla bu tür ambargolar ve kısıtlamalar bizi daha fazla güçlendirir, daha fazla bize ait olan yerli ve milli ürünler ortaya çıkması için bir imkan oluşturur.''

Kaynak: AA