'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Etkinliği

SGK Başkanı Bağlı: 'Hedefimiz, 2017 yılında toplam 2 milyon kişiye istihdam sağlamak ve işsizliği yıl sonunda yüzde 10 bandının altına indirmek'.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 'Hedefimiz, 2017 yılında toplam 2 milyon kişiye istihdam sağlamak ve işsizliği yıl sonunda yüzde 10 bandının altına indirmek.' dedi.

Bağlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programında yaptığı konuşmada, milli seferberliğin önemine vurgu yaptı.

Temel amaçlarının, işçi ve işveren temsilcileriyle, sosyal taraflarıyla bir araya gelmek ve işsizlikle mücadelede yol yöntemi taraflara iyi bir şekilde iletmek olduğunu belirten Bağlı, şöyle konuştu:

'2017 yılında yapılan her istihdam için sigorta ve vergilerin tamamı kamu tarafından karşılandı. Yani her istihdam edilen kişi için 773 liranın tamamı devlet tarafından ödendiği bir istihdam paketi bugüne kadar hiç uygulamaya konulmamıştı. Hedefimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüze hedef olarak koyduğu 1,5 milyon kişiye istihdam sağlamak. 500 bin de 2016 dan stokta olan var. Hedefimiz, 2017 yılında toplam 2 milyon kişiye istihdam sağlamak ve işsizliği yıl sonunda yüzde 10 bandının altına indirmek. Memnuniyetle müşahede ediyorum ki ocak-şubat ayları ile mart ayının yarısına kadar olan verilerde 350 bin kişilik bir istihdam sağlanmış oldu. Eğer önümüzdeki 3 ay içinde 400 bin kişiyi yerleştirirsek bu 1,5 milyon kişi hedefine ulaşmış oluruz.'

Dünyanın en ucuz, en etkin, en ulaşılabilir ve en kaliteli genel sağlık sistemi kurulduğunu vurgulayan Bağlı, '53 lira 33 kuruşla genel sağlık sigortasına dahil oluyorsunuz, özel hastaneler dahil tüm hastaneleri ve hatta yurt dışında tedavi imkanına sahip olunuyor. Bu para da sadece kendisi için değil tüm ailesini de kapsıyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde bu derinlikte ve bu genişlikte genel sağlık sigortası yok.' dedi.

İş Kur'un artık dünyanın en etkili istihdam ajanslarından birisi haline geldiğini aktaran Bağlı, kurumun bütün imkanlarıyla işsizlikle mücadele ettiğini bildirdi.

İş Kur'un hedeflerinin, işverenlerin istediği standart ve kalitede işçi bulmak ve iş arayanların istihdamını temin etmek olduğunu dile getiren Bağlı, 'İş gücünü ne kadar eğitirsek ve işverenlerin istediği kaliteye ulaştırabilirsek istihdam sorunu ortadan kalkar. Bu 3 aylık uygulama bize hedeflediğimiz yerin daha ilerisinde olduğumuzu gösteriyor. Allah'ın izniyle yıl sonuna kadar işsizlik yüzde 10 bandının altına inmiş olacak.' ifadelerini kullandı.

Daha sonra İş Kur Şanlıurfa Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstihdam Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Törene, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar ile İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, İş Kur İl Müdürü Sait Ardan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve diğer yetkililer katıldı.
Kaynak: AA