'Orman Ve İnsan' Fotoğraf Yarışması

AA foto muhabiri Alakuş, 'Yarınlarımız İçin' adlı fotoğrafıyla yarışmada ikincilik ödülü aldı.

Orman Genel Müdürlüğü ve BM Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığı, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun iş birliği ile düzenlenen 'Orman ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. AA foto muhabiri Mahmut Serdar Alakuş, 'Yarınlarımız İçin' adlı fotoğrafıyla yarışmada ikincilik ödülü aldı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan 'Türkiye Ormanları' fotoğraf yarışması dizisinin ikincisi olan, 'Orman ve İnsan' temalı yarışmanın ödül töreni Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Bin 205 kişinin katıldığı, 3 bin 954 eserin yarıştığı organizasyonda, birincilik ödülüne 'Ormana Doğru' adlı çalışmasıyla Ordu'dan yarışmaya katılan Yılmaz Karaca, ikincilik ödülüne 'Yarınlarımız İçin' başlıklı fotoğrafıyla AA İzmir Bölge Müdürlüğünde foto muhabiri olarak görev yapan Mahmut Serdar Alakuş, üçüncülük ödülüne 'Armutalan'da Çocuklar' adlı fotoğrafıyla Giresun'dan yarışmaya katılan Erhan Aydın layık görüldü.

AA foto muhabiri Alakuş, ödülünü UNDP Temsilcisi Mahir Küçük'ün elinden aldı.

Alakuş, sonuçları üç ay önce açıklanan yarışmadan kazandığı 3 bin liralık para ödülünü, o dönemde Halep'te yaşananlar nedeniyle başlatılan insani yardım kampanyasına bağışladığını, farkındalık yaratmak ve insani yardımların önemine dikkati çekmek için böyle bir karar verdiğini söyledi.
Kaynak: AA