Huzurevi Sakinlerinin El Emeği Sergisi

Erdemli Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı el işi ürünler için sergi açıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile huzurevi iş birliğiyle düzenlenen el sanatları kursuna katılan yaşlıların hazırladığı el işi ürünlerin yer aldığı sergi törenle açıldı.

Kursa katılan yaşlıların hazırladığı sergiye Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Aile ve Sosyal Politikalar İçel İl Müdürü Veysel Topkara katıldı.

Burada konuşan Pamuk, huzurevlerinin sadece yaşlıların dinlendiği, son günlerini geçirdiği yer olmaktan çıktığını söyledi.

Huzurevinde yaşlıların ürettiği eserleri değerlendirmek amacı ile yeni bir proje hazırladıklarını belirten Pamuk, 'Bu eserlerimizi öksüz ve yetim çocuklarla buluşturmak istiyoruz. Bu projemizi de en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızın haftasını kutluyor ellerinden öpüyorum. Yaşlılarımız bizim yaşayan tarihimiz ve baş tacımızdır.' diye konuştu.

Yaşlıların 6 ayda hazırladığı ve ahşap yakma, ahşap boyama, takı tasarım ve el örgüsü gibi el sanatlarından oluşan binden fazla eser 25 Mart'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA