Libya Başbakanı Serrac İtalya'da

Serrac, İtalya Başbakanı Gentiloni ile görüştü.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile başkent Roma'da bir araya geldi.

Başbakanlıkta gerçekleşen görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmazken, basında çıkan haberlere göre, İtalya Başbakanı Gentiloni ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac düzensiz göç konusunu ele aldı.

İtalyan Corriere della Sera gazetesindeki habere göre, Libya'dan İtalya'ya düzensiz göç bu yıl, önceki yıllara göre 'rekor seviyelere' ulaştı. Haberde, yılın ilk 3 ayında 16 bin 206 kişinin ülkeye yasa dışı girdiği belirtildi.

Gentiloni ile Serrac'ın geçen 2 Şubat’ta Roma'da göçmen akışını önlemeye yönelik imzaladığı anlaşmanın uygulanabilmesi için Serrac'ın maddi ve lojistik ihtiyaçlar listesi sunduğu ve bugünkü görüşmenin temelinde de bu konunun yer aldığı ifade edildi.

Ayrıca haberde, Trablus yönetiminin kaçak göçmen akışını kontrol altına alabilmek için İtalya'dan 10 arama kurtarma, 10 kontrol gemisi, 24 devriye botu, 30 arazi taşıtının yanı sıra 4 helikopter ile 30 uydu telefonu istediği, Brüksel'in Libya'ya destek maksatlı ayırdığı 200 milyon avro kredinin ise bu liste için yeterli olmayacağı yazıldı.

Bu arada, Gentiloni ve Serrac, Başbakanlıktaki görüşmelerinin ardından İtalya İçişleri Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa ve Afrika ülkelerin içişleri bakanlarının katıldığı temas grubu toplantısına iştirak etti.
Kaynak: AA