Zeytin Budama Ustaları Yetişiyor

Balıkesir’in Edremit ilesinde zeytin ağacı budama kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini Edremit Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törenle aldılar.

Zeytin Budama Ustaları Yetişiyor
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü EHEM gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Ve Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile işbirliği halinde yörenin sembolü zeytini çok yakından ilgilendiren eğitimlerde bir araya gelerek güzel bir dayanışma örneği sergileyerek aralarında yüksekokul öğrencilerinin de bulunduğu açılan 3 kursta 137 kursiyere zeytin ağacı budama eğitimleri verildi.

Edremit İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Fikret Çapaş görev alırken eğitimler Edremit Meslek Yüksekokulu ve EHEM in hizmet binalarında gerçekleştirildiği ve ilginin yoğun olduğu bildirildi.

32 saatlik eğitimlere katılarak belge almaya hak kazananlara belgeleri yine Edremit Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Merkez Müdürü İsmail Damar “Güzel bir dayanışma örneği ile son derece anlamlı ve önemli bir eğitim hizmeti verilmiştir. Emek veren, destek veren tarım müdürlüğümüze, meslek yüksekokulu müdürlüğümüze teşekkür ediyor, kursiyerlerimiz tebrik ediyorum hayırlı olsun” dedi.

Belge dağıtım törenine Edremit Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Serkan Yeşilırmak, Akif Birol Dumanay, Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, Ziraat Mühendisleri Nur Yavuz Arıkan, Özlem Akgüner, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Müdür Yardımcıları Aytekin Öney ve Adnan Özkan katıldı.

Belgelerini alan kursiyerler duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Talep gelmesi halinde zeytin budama, mandalina budama kurslarının açılmaya devam edileceği gıda tarım ve hayvancılık alanında eğitimler verileceği bildirildi.

Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile bitki bakımı ve yetiştiriciliği alanında yüzlerce farklı kurslar ile yine Edremit Meslek Yüksekokulu işbirliğinde sabun yapımı kursların açılacağı ve BENGİ projesinin hayatın her alanını ilgilendiren eğitimlerde hayat bularak eğitimde niteliğin arttırılmasına önemli katkılar sağladığı ifade edildi.
Kaynak: İHA