Yüzbaşı Özay, Avukatın KPSS Sorusuna Cevapsız Bıraktı

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişimiyle ilgili duruşmanın 7. gününde ifade veren sanıklardan Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, duruşma hakimine “Biz bu işe kurban edildik. Bari siz kurban etmeyin” diye seslendi. Yaşanan olayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile FETÖ Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen arasındaki kişisel mücadele olarak değerlendirip örgüt ile kendisinin ve yakınlarının hiçbir bağlantısı olmadığını söyleyen sanık Mustafa Serdar Özbay, Cumhurbaşkanı Avukatı Hüseyin Aydın’ın “KPSS sorularının çalınması olayı ile ilgili hiçbir yakının tutuklandı mı?” sorusuna “Cevap vermek istemiyorum” dedi.

Yüzbaşı Özay, Avukatın KPSS Sorusuna Cevapsız Bıraktı
Savunmasına; Baskı ateşi, özel kuvvetler, operasyon ve planlamanın tarifini yaparak başlayan sanık Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, “20 yıllık askerliğim döneminde kanunsuz hiçbir eyleme katılmadım. Bu operasyonu kim planladıysa risk oranı yüksek bir operasyon idi. Biz tuzağa düşürüldük. İktidar ile FETÖ mücadelesinde senaryonun figüranları olduk. Kurban ediliyoruz. Kurban edildik. Bari siz kurban etmeyin” dedi.



“Konsantremden dolayı kardeşimin aramasını meşgule attım”

Olay gecesi göreve çıkarken saat 22.00 sıralarında kardeşinin aradığını göreve olan konsantresinden dolayı telefonu meşgule düşürdüğünü ifade eden Özay, “Açsaydım, abim beni uyaracak, darbe girişiminden haberdar olacaktım. Bu kalkışmadan haberi olan komutanlarımız bizi uyarsalardı şu anda burada olmazdık. Bu istenmeyen olayların içinde bulunmam nedeniyle müteessirim üzgünüm” diye konuştu.

Mahkemeden bazı taleplerde de bulunan sanık Mustafa Serdar Özay, hukukun kamuoyu baskısı altında kaldığını mahkemenin de olayı 15 Temmuz gözlüğü ile baktığını ileri sürerek “Bu bakış açısından vazgeçilmeli” diye konuştu.

İfadesinde kendisinin ve yakınlarının FETÖ Terör örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığını belirten Özbay, olayı Cumhurbaşkanı ile FETÖ Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen arasındaki mücadele şeklinde niteleyince söz alan Cumhurbaşkanı Avukatı Hüseyin Aydın, “Bu olay olayın 1 numaralı sanığı Fetullah Gülen ile Sayın Cumhurbaşkanının mücadelesi değil Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesidir. ‘FETÖ ile bağlantımız yok’ diye söylediniz. O zaman KPSS sorularının çalınması olayından tutuklanan yakının var mı?” sorusuna sanık “Bu soruya cevap vermek istemiyorum” yanıtını verdi.
Kaynak: İHA