Bingöl'deki Kayak Merkezini 80 Bin Kişi Ziyaret Etti

Bingöl’de Gençlik ve Spor Bakanlığınca kent merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Dikme köyü yakınlarında Hesarek Dağı yamacına yaptırılan Hesarek Kayak Merkezini 2,5 ayda 80 bin kişi ziyaret etti.

Bingöl'deki Kayak Merkezini 80 Bin Kişi Ziyaret Etti
Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, geçen yıl hizmete giren, biri bin 600 metre uzunluğunda olmak üzere 4 pist ve 70 yatak kapasiteli otel bulunan Hesarek Kayak Merkezini 2,5 ayda 80 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.



Kayak merkezine olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Arıkan, “Özellikle ilimizde daha önce kayak tesislerine gitmeyen vatandaşlarımız ve çevre illerden gelen kayak severlerin sayısının artması bizleri son derece memnun ediyor. Bu anlamda kayak tesislerimiz, ulusal düzeyde bir kayak tesisi olma yolunda” dedi.

Yapılacak çalışmalarla merkezin, Türkiye’nin en gözde kayak merkezleri arasında yer alacağını vurgulayan Arıkan, "Önümüzdeki yıllarda mevcut pistlerimizin mesafesinin uzatılmasının yanı sıra, yeni pistlerde yapacağız. Bu noktada master planı kapsamında yaptığımız çalışmalar var. Yapacağımız projelerle kayak merkezimizi çok daha geliştireceğiz" diye konuştu.

Verilen desteklerle tesisin turizm alanı ilan edilmesi için çalışma yaptıklarını aktaran Arıkan, "Burası turizm alanı ilan edilmesiyle özel sektör yatırımları da gelecek ve vatandaşlara çok daha konforlu imkanlar sunulacak. Acil olarak yapmamız gerekenleri planlayıp, bakanlığımız, valimiz ve belediye başkanımızdan destek alarak hızlı bir şekilde hareket edip 2017 sezonunda acil ve öncelikli yapılması gereken yatırımları biran önce başlatıp sonuçlandıracağız. Kayak tesislerimizin bu çalışmaları yapıldıktan sonra gerek ilimiz, gerek bölgemiz ve gerekse ülkemiz açısından çok önemli bir tesis , gözde bir turizm merkezi olacak. Hem bölgesel hem de ulusal kayak yarışmalarına ev sahipliği yapabileceğiz" şeklinde konuştu.

Kayak sezonunun açılmasıyla birlikte şimdiye kadar tesisi ziyaret edenlerin sayısının 80 bini aştığını da ifade eden Arıkan, sezon sonuna kadar bu rakamın 100 bini aşacağına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA