Kavak Ziraat Odası'ndan Çiftçilere Kemirgen Uyarısı

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, tarlalarda ürün kaybına neden olan kemirgenlere karşı çiftçilerin mücadele çalışmalarına başlaması gerektiğini bildirdi.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarla faresi ile en etkili mücadele döneminin ilkbahar ve sonbahar mevsimi olduğunu söyledi.

Tarla faresi ve köstebek gibi kemirgenlerin buğday başta olmak üzere arpa, yulaf, mısır, nohut, bakla, kavun, karpuz, kabak, domates, marul, biber, lahana, şeker pancarı gibi pek çok ürüne zarar verdiğine işaret eden Aslankaya, 'Tarla faresiyle en etkin mücadele kış mevsimi sonrası ve zayıf olduğu bu günlerde yapılmalı. Mücadelenin en uygunu olanı toplu ve tarama şeklinde yapılmasıdır. Arazinin 25 metrekaresinde 5 işlek delik sayıldığında mücadele uygulanmalı. Bu arada kemirgenlerin doğal düşmanı olması nedeniyle kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, kartal, atmaca, şahin, doğan gibi hayvanların da korunması gerekir.' dedi.

Aslankaya, çiftçilerin kemirgen mücadelesi hakkında, tarım kuruluşlarından ve serbest ziraat mühendislerinden daha kapsamlı bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA