Vali Erin'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Adıyaman Valisi Abdullah Erin,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerini ziyaret etti.

Vali Erin'den Şehit Ailelerine Ziyaret
Vali Abdullah erin beraberinde eşi Gülhan Erin, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi ile birlikte şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerini ziyaret eden Vali Abdullah Erin Başkanlığındaki il protokolü, ilk olarak 2012 yılında Şanlıurfa’da bölücü terör örgütü üyelerinin açtığı ateş sonucu şehit olan Polis Memuru Mahmut Kayan’ın ailesini ziyaret etti.

Heyet daha sonra 1993 yılında Adıyaman merkeze bağlı Ağaçkonak Köyünde Geçici Köy Korucusu iken, Bölücü Terör Örgütü tarafından evlerine düzenlenen silahlı ve bombalı saldırı sonucu eşi, çocukları, kardeşleri ve yiğenleri ile birlikte şehit edilen Cumali Bereket’in kardeşini ziyaret etti.

Buradaki ziyaretin ardından Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, 2016 yılında Mardin Nusaybin’de icra edilen ‘Atmaca 7’ operasyonu kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik’in ailesini ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretlerde Vali Erin, Şehit Polis Memuru Mahmut Kayan ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik’in çocuklarını kucağına alarak yakın ilgi gösterip oyuncak hediye etti.

Ziyaretlerde şehit aileleriyle sohbet ederek şehit çocuklarına yakın ilgi gösteren Vali Abdullah Erin, “Şehitlerimizin geride kalan aileleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Bu vatan için şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış, Çanakkale’den, İstiklal Savaşından günümüze kadar nice şehitlerimiz ve gazilerimiz hürmetine bu topraklar bizlere vatan olmuştur. Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bugünlerimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit ailelerimizin sıkıntıları ve sorunları bizim sıkıntımız, bizim sorunlarımızdır. Devletimizin bütün kapıları şehit ailelerimize her zaman açıktır. Bu vesile ile vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Şehit aileleri ise, ziyaretten duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, Vali Abdullah Erin’e ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA