Üniversitelilerden Anlamlı Etkinlik

Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, en anlamlı etkinlik Düzce KYK yurtlarında kalan üniversiteli kız öğrencilerden geldi. Düzce’de Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtta kalan öğrenciler, Çanakkale zaferinin yıl dönümünde hobi olarak öğrendikleri işaret diliyle Çanakkale Türküsünü seslendirdiler.

Üniversitelilerden Anlamlı Etkinlik
Düzce Üniversitesinde okuyan ve Kredi Yurtlar Kurumu Kaynaşlı Kız Yurdunda kalan öğrenciler, boş zamanlarını değerlendirmek üzere Düzce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile birlikte yapılan çalışma ile işaret dili eğitimi aldılar. Aldıkları işaret dili eğitiminin ardından ise Türk tarihinde önemli bir zafer olan Çanakkale şehitlerini unutmayan öğrenciler, Düzce Anıtpark meydanında Çanakkale zaferinin 102. yılı vesilesiyle Çanakkale Türküsünü işaret diliyle seslendirdiler. Önce İstiklal Marşını İşaret diliyle söyleyen öğrenciler ardından da hep birlikte Çanakkale Türküsünü seslendirdiler.

Özel Eğitim Öğretmeni Melike Karadeniz etkinlikle ilgili bilgi verirken; “KYK Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında işitme engelli vatandaşlarımız için işaret dili kursu açıldı. Amacımız 18 mart ile ilgili video çekerek farkındalık oluşturmak. Önce İstiklal Marşımızı söyleyeceğiz ardından da Çanakkale Türküsünü seslendireceğiz” diye konuştu.

Kaynaşlı KYK eğitim personeli Tuba Uludağ ise; “Burada olmamızın en büyük amacı 18 Martta şehitlerimizi sadece yüreğimizde değil bütün bedenimizle anmak istedik. Bunu da işaret diliyle yapmak istedik. Yaklaşık 10 öğrencimizle bu organizasyonu yaptık” dedi.

Öğrenciler daha sonra hep birlikte önce İstiklal Marşı’nı ve Çanakkale Türküsünü işaret diliyle okudular.
Kaynak: İHA