Paris Orly Havalimanı'ndaki Saldırı

Paris Terörle Mücadele Savcılığı soruşturma başlattı Bomba imha ekiplerinin yaptığı aramada, herhangi bir patlayıcı bulunamadı.

Paris Terörle Mücadele Savcılığı, Paris Orly Havalimanı'nda bu sabah gerçekleşen ve saldırganın öldürüldüğü saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, havalimanında, saldırının ardından bomba imha ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu herhangi bir patlayıcının bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, havalimanındaki yaklaşık 3 bin yolcunun tahliye edildiği belirtilirken, uçuşların durdurulduğu, yolcuların havalimanına gelmemeleri çağrısında bulunuldu.

Paris'in ikinci büyük havalimanı olan Orly’den uçuşların durdurulmasını ardından, başkentteki bütün uçuşlar Paris'teki en büyük havalimanı olan Roisy Charles de Gaulle Havalimanı'na yönlendirildi.

Bakanlık sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, devriye gezen askerlerden birinin silahını alan kişinin, alandaki bir mağazaya saklandığını ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Diğer taraftan Paris Terörle Mücadele Savcılığı, olayın bir terör eylemi olması olasılığını dikkate alarak saldırı ile ilgili soruşturma başlattı.

Orly'de yerel saatle 08.30'da meydana geldiği belirtilen olaydan sonra özel birlikler sevk edilen havalimanı aramalar yapılması amacıyla boşaltılmıştı.

Kaynak: AA