Lise Öğrencileri Çanakkale Savaşı'nı Kliple Anlattı

Kastamonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı dolayısıyla çektikleri 'Bir Hüznün Öyküsü Çanakkale Türküsü' klibi sosyal medyada ilgi görüyor

Kastamonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı dolayısıyla hazırladığı 'Bir Hüznün Öyküsü Çanakkale Türküsü' klibi, sosyal medyada dikkati çekiyor.

Klipte, üzerinde Türk bayrağı bulunan tişörtleri giyen öğrenciler, kendi hazırladıkları müzik eşliğinde Kastamonulu İhsan Ozanoğlu tarafından derlenen 'Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Çekimlerin tamamlanmasının ardından sosyal medyaya yüklenen klip, kısa sürede ilgi gördü.

Okul müdürü Zeki Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klibin okula ait bir proje olduğunu söyledi.

Farkındalık oluşturmak için klibi çektiklerini dile getiren Gökgöz, 'Öğrencilerimizde milli manevi değerlerimizi zinde tutmak, bu duyguları oluşturmak istedik. Vatan, millet, bayrak gibi temel değerlerde hassasiyetlerimizi ön plana çıkarmak anlamında projeyi gerçekleştirdik.' dedi.

Çanakkale Türküsü'nü seçmelerinin özel bir nedeni bulunduğunu anlatan Gökgöz, 'Çanakkale Türküsü, Kastamonulu İhsan Ozanoğlu'nun derlediği bir türküdür ama sadece Kastamonu'nun değil, tüm Türkiye'nin türküsü. Bu türkü bir hüznü anlatıyor. O nedenle bu türküyü seslendirmek istedik.' diye konuştu.

Gökgöz, 3 günde 50 binin üzerinde sosyal medya kullanıcısının izlediğini aktardı.

Projede 200 öğrencinin görev aldığını belirten Gökgöz, '100'e yakın öğrenci de direkt olarak klipte oynadı. Hem okulumuzun hem ilimizin tanıtılmasında hem de Çanakkale Türküsü'nün ait olduğu yerde farklı şekilde seslendirmesine katkı sağlamaktan dolayı gururluyuz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA