Beyoğlu'ndaki Yangın

Yangında hayatını kaybeden 3 çocuğun cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: 'Yangın, muhtemelen yorganların veya halının yanmasıyla başlıyor ve bütün daireyi sarıyor, çocuklar vefat ediyor. Ailenin acısını paylaşıyoruz'

Beyoğlu'nda 4 katlı binanın çatı katında çıkan yangında hayatını kaybeden 3 çocuğun cenazesi, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Tarlabaşı Bulvarı Gülfidan Sokak'taki 4 katlı binanın çatı katında çıkan ve 3 çocuğun hayatını kaybettiği yangını soğutma çalışmaları da tamamlandı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından yangında hayatını kaybeden İsa (5), Abdurrahman (3) ve Vedat (2) Şahin'in cenazeleri, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Cenazeler ambulansa konulurken yangında hayatını kaybeden kardeşlerin ablası ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Yangın çıktığı sırada çocukların uyuduğu ve dış kapının da kilitli olduğu tespit edildi.

Bu arada, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demircan, yangının sobadan kaynaklandığının belirlendiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

'Yangın, muhtemelen yorganların veya halının yanmasıyla başlıyor ve bütün daireyi sarıyor, çocuklar vefat ediyor. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun. Aile, çocukları yalnız bırakmış. Baba işe gitmiş, anne Mardin'e, aileler uzakta. 3 erkek çocuk yalnız başına. Balkonun üstü kapatılmış ve tabii o da ahşap bir yapı. Teknik ekip onun tam raporunu tutacak, ondan sonra daha iyi anlayacağız. Yangının sobadan kaynaklandığı görülüyor.'
Kaynak: AA