Başkan Tuna, Türk-Japon Dostluk Derneği'yle Bir Araya Geldi

Japon Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği’ni ağırlayan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan’ın adını uluslararası platformlarda duyurmaya devam ediyor.

Başkan Tuna, Türk-Japon Dostluk Derneği'yle Bir Araya Geldi
Tuna’nın ev sahipliğindeki programa; Japonya’nın Ankara Sefiresi Rieko Oka, Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Türk-Japon Kadın Dostluk Derneği Başkanı Zeynep Erencan,Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve Türk- Japon Dostluk Derneği üyeleri katıldı.

Hoşgörü toprağı Sincan

Sincan’ı çok sevdiğini söyleyen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka’nın eşi Sefire Rieko Oka “Sincan’a daha önceden gelmiştim. Ancak gezmeye fırsatım olmamıştı. Sizler sayesinde burayı keşfedebildim. Bunun için Sayın Başkan Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum. Samimi ve içten insanlarla olmak bizi ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu.

Hoşgörünün Anadolu’da filizlendiğini hatırlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna yüreklerde sınırların olmadığını ifade etti.

Başkan Tuna “Mesafelerin araya set çekmesine izin vermiyoruz. Aradaki sınırlar bizim için engel değil. Dostluk ilişkilerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz”dedi.

Başkan Tuna ayrıca Sefire Oka’ya Sincan’ı temsil eden lale desenli çini hediye etti.
Kaynak: İHA