Kars'ta Asayiş Uygulaması

Kars'ta yapılan asayiş uygulamasında gözaltına alınan 34 kişiden, 16'sı tutuklandı Uygulama kapsamında 3 tabanca ile 36 fişek ele geçirildi.

Kars'ta yapılan asayiş uygulamasında hakkında yakalama kararı bulunan 34 kişi yakalandı. Bu şahıslardan 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince hakkında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Ekiplerce yapılan operasyonda 34 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen 34 şahıstan haklarında, 37 yıl 2 ay hapis ve 7 bin lira da para cezası bulunan 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Asayiş uygulaması

Kars'ta yapılan uygulama çerçevesinde, iş yerleri ve şüpheli şahıslar üzerinde çalışma yapan polis ekipleri, eski otogar civarında bir iş yerinde yapılan uygulamada, 1 kişinin üzerinde 1 tabanca, şarjör ve 8 fişek yakalandı.

Çocuk Şube Müdürlüğü önünde de şüpheli şahıslara yönelik yapılan aramada 1 kişi üzerinde bir tabanca ile 8 fişek ele geçirildi. Çalışmalar kapsamında suça sürüklenen 1 çocukta aramada da 1 tabanca ile 2 şarjör ve 16 fişek yakalandı.

Operasyon kapsamında Bayrampaşa Mahallesi'nde 5 aracın tekerleklerine ateş eden şahıslara yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, 2 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet-Gasp Büro Amirliği ekiplerice yakalandı. Şahıslarda yapılan aramalarda olayda kullanılan 1 tabanca ve şarjör içerisinde 8 fişek ele geçirildi.

Zanlılar, işlemleri yapılmak üzere Kars Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Kaynak: AA