Sünnet Olacak Çocuklar Ameliyata Akülü Arabayla Giriyor

Dursunbey Belediyesi tarafından Dursunbey Devlet Hastanesinde başlatılan yeni uygulama ile sünnet olacak çocuklar ameliyathaneye sedye veya tekerlekli sandalye yerine eğlenerek akülü oyuncak araba ile gidiyor.

Dursunbey Belediyesi Beyaz Masa ekibi, bir süredir Dursunbey Devlet Hastanesinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın sünnet olan çocuklara hediye ettiği oyuncakların ardından yeni bir uygulamaya imza attı. Dursunbey Devlet Hastanesinde sünnet olan çocukların ameliyathaneye giderken yaşadıkları korku ve endişeyi azaltmak için ‘Arabamla Sünnete Gidiyorum‘ uygulaması başlatılırken, yapılan uygulama çocukları memnun etti.

Belediye tarafından alınan akülü araç ile sünnet olacak çocuklar odalarından alınarak ameliyathaneye sedye veya tekerlekli sandalye yerine oyuncak arabayla gidiyor. Uygulamanın başladığı üroloji servisini ziyaret eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve eşi Serpil Bahçavan, çocukları sünnet olan ve olacak vatandaşları ziyaret etti. Hastane Başhekimi Haluk Özdemir’in de eşlik ettiği ziyarette sünnet olmaya giden çocuğu akülü araca bindiren Başkan Bahçavan, çocuklara bu uygulamadan memnun kalıp kalmadıklarını sordu. Akülü aracı çok beğenen çocuklar, hastane içinde araca binerek kendi istekleri ile ameliyathaneye kadar gitti.

Bu uygulama hakkında açıklama yapan Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Haluk Özdemir, her konuda kendilerine destek olan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın bu konuda da bir eksiği kapattığını ve çocukların çok istediği bu uygulamayı başlattığını söyledi.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ise "Ailelerin en özel günlerinden birisi olan bu günde ailelere ve çocuklara destek olsun diye böyle bir şey düşündük. Sağ olsun Başhekimimizin de bu yönde bizlere bir önerisi oldu. Biz de bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Ailelerimize ve çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

Başkan Bahçavan ve eşi daha sonra sünnet olan çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.
Kaynak: İHA