Kur'an-I Kerim Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması

Kırıkkale'de imam hatip liseleri arasında Kur'an-ı Kerim, hafızlık ve ezan okuma yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Kur´an-ı Kerim'i güzel okuma, hafızlık ve ezanı güzel okuma yarışmalarının il elemeleri Kırıkkale Merkez Nur Camisi'nde gerçekleştirildi.

Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yarışmalar sayesinde bilgilerinin yanı sıra becerilerinin de daha da geliştirildiğini söyledi.

Yarışma sayesinde geleceğin din adamlarının şimdiden yetiştirmenin ilk adımlarının atıldığını belirten Akgül, şöyle konuştu:

'Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu yarışmalarda Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve ezan okuma kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Yarışmada öğrencilerimiz ve ailelerimiz büyük heyecan yaşadı. Öğrencilerimizden Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve namazın çağrısı olan ezanı dinledik. Yarışmada okulumuz öğrencileri Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında il birinciliğini, Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de ezan okuma yarışmasında il birinciliğini almış oldular.'

Akgül, yarışmada dereceye giren öğrencilerin bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandıkları bildirildi.

Kaynak: AA