FET/'PDY'den Gözlatına Alınan İşadamı Mahkemeye Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde FETÖ/PDY’nin haberleşme programı ByLock’u kullandığı öne sürülerek dün akşam saatlerinde gözaltına alınan 58 yaşındaki işadamı İ.D. mahkemeye çıkartıldı.

FET/'PDY'den Gözlatına Alınan İşadamı Mahkemeye Çıkarıldı
Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince, Salı günü saat 20.00 sıralarında FETÖ/PDY’nin haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen iş adamı İ.D. iş yerinde gözaltına alındı.

Kent merkezinde döviz büroları ve bir kurumsal börekçi firmanın şubesi işleten İ.D., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terör Mücadele Grup Amirliği’nde sorguya alındı. İ.D.’nin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada cep telefonları, bilgisayarlar ve çeşitli evraklara incelenmek üzere el konuldu.

ByLock ve Güney Afrika Gezileri Ortaya Çıktı

Marmaris Emniyet Müdürlüğü’nde bağlı Terörle Mücadele Grup Amirliği’nde ifadesi alınan İ.D., üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. İşadamının evinde ve üzerinde yapılan aramada “F” serisi 1 dolar çıktığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında İ.D.’nin sürekli olarak Güney Afrika’ya giderek buradaki Terör Örgütü başı Fettullah Gülen’a ait okulları ziyaret ettiği, cep telefonundan “Bylock” haberleşme programını kullandığı öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan İ.D., 4 torba delillerle birlikte Marmaris Adliyesi’ne çıkartıldı.
Kaynak: İHA