AK Partili Uçar Açıklaması '16 Nisan'da Milli İrade Kazanacak'

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, "16 Nisan’da milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak, Fatsa ve Ordu kazanacak” dedi.

AK Partili Uçar Açıklaması '16 Nisan'da Milli İrade Kazanacak'
16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Abdullah Uçar, "16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemini detaylı bir şekilde vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Yeni sistemin muhalifler tarafından çarpıtılıyor. Ancak milletin ferasetine inanıyoruz. Halk oylamasıyla ilgili vatandaşlarımız 16 Nisanı bekliyor. Yola çıktığımız ilk günden beri Fatsa’da hedefimiz ’evet’ çıkarmak. Bunun için gayret ediyoruz. Fatsa ilçemizde olumlu bir netice elde edeceğimize inanıyorum. Yeni sistemde milletin doğrudan seçtiği mecliste milletvekilleri, eski sisteme göre etkin ve güçlü hale gelecek ve yasamayı hazırlayacak olan milletvekilleri daha donanımlı ve güçlü olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye karşı olumsuz tavır takınan Avrupa Birliği ülkelerini eleştiren Uçar, “Almanya, Avusturya, Belçika’dan sonra Hollanda’da da Türk heyetlerine miting yapma izni vermeyen, Dışişleri Bakanımızın uçağına iniş izni vermeyen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın konvoyunu durdurarak uluslararası hukuk kurallarını, diplomasiyi ayaklar altına alan, antidemokratik, faşist ve ırkçı uygulamaları ile Hollanda tüm dünyaya rezil olmuş ve özellikle insan hakları anlamından saygınlığını kaybetmiştir. Bu utanç tablosunun tek bir hedefi vardır, o da Türkiye’nin güçlenmemesi, büyümemesi ve 15 Temmuz’dan itibaren son noktaya gelen diriliş ruhunu yok etme çabasıdır. Başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine ifade ve düşünce özgürlüğü adı altında kucak açan Avrupa’nın demokratik olarak referanduma gidecek olan bir ülkenin meşru hükümetin bakanlarına yaptıkları insanlık dışı uygulamaları asla kabul etmeyeceğiz. Artık boyun büken, el pençe duran bir Türkiye yok” diye konuştu.

Kaynak: İHA