Zonguldak'tan Kısa Kısa

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, kurumlarının faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Demirtaş, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdarelerinin 2005'ten bu yana faaliyet gösterdiğini söyledi.

İl Özel İdarelerin yapısının vali, il genel meclisi, il encümeni, genel sekreter ve şube müdürleriyle faaliyet gösterdiğini ifade eden Demirtaş, 'Zonguldak İl Özel İdaresi altı şantiyede faaliyet göstermektedir. Şehrin tümüne hizmet etmek amacıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi mevcut imkanlarımızı kullanarak yapmaya çalışıyoruz. Belediyelerin yapmış olduğu hizmetleri bizler de kırsal kesime yapıyoruz. Belediyelerden farkımız yoktur. Bu yıl 250 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Biliyorsunuz Manolya parkımız, Devrek Bastoncular çarşısı, Üzülmez ile Çaycuma Tarım ve OSB'ler üzerinde çalışmalarımız var. Bu çalışmalar son aşamasına geldi.' diye konuştu.

Daire müdürleri de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

- BEÜ, proje toplantısına katıldı

Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi Yönlendirme Komitesi toplantısına katıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, BEÜ'yü Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel'in Türk Patent ve Marka Kurumunun ev sahipliğinde İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'yla (ISIF 17) eş zamanlı olarak düzenlenen üniversitelerde sınai mülkiyet bilgisinin yaygınlaştırılması projesi yönlendirme komitesi 4'ncü toplantısına katıldığı belirtildi.

Açıklamada, yönlendirme komitesi üyelerinin yaklaşık yüzde 80'inin üniversiteler tarafından 2017 yılı içerisinde önerilen yeni üyelerden oluşturulduğu, dördüncü toplantının yeni üyeleri bilgilendirmek, yeni sinai mülkiyet kanununun yeniliklerini ve üniversiteler için önemini anlatmak amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA