Kadınlar İçin Eğitim Projesi

Muratpaşa Belediyesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin geleceğin üniversite mezunu kadınları için 22 ilde sürdürdüğü “Aktif Kadın Yurttaşlık Eğitimi” çalışmasının proje ortağı oldu.

Kadınlar İçin Eğitim Projesi
Muratpaşa Belediyesi ve TÜKD Antalya Şubesi, geleceğin üniversite mezunu kadınları için ‘yurttaşlık hakları’ konusunda eğitim programına başladı.

22 şehirde devam eden ‘Aktif Kadın Yurttaş Eğitimi’ projesinin Antalya ayağında Muratpaşa Belediyesi’nin 88 öğrenci kapasiteli Kızıltoprak Gençlikevi’nde gerçekleştirilecek.

TÜKD Antalya Şubesi üyeleri arasından konularda uzman ve birikim sahibi olan gönüllüler eliyle yürütülecek proje kapsamında temel insan hakları, toplumsal cinsiyet, Türkiye’de kadın olmak, kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları, Cumhuriyet aydınlanması ve eğitim-öğretim hakkı, iletişim özgürlüğü, kadın sağlığı gibi konularda eğitimler verilecek.

Perşembe günü Dünya Kadınlar Günün dolayısıyla düzenlenen özel bir programla başlayan çalışmanın ilk gününde TÜKD Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, Prof. Dr. Fulya Sarvan’la birlikte Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen öğrencilerle biraraya geldi. Kızıltoprak Gençlikevi öğrencileriyle 8 hafta sürecek eğitimin ardından en az 5 toplantıya katılanlara dernek tarafından “Aktif Kadın Yurttaş Sertifikası” verilecek.
Kaynak: İHA