Bakan Özlü Açıklaması 'FETÖ Yargı Sistemimizin Ayarını Bozdu'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Siteminde yer alan 18 maddeden sadece bir tanesinin bile evet demek için yeterli olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yargının bağımsız ve tarafsız olacağını, FETÖ denilen yapının yargı sisteminin ayarını bozduğunu söyledi.

Bakan Özlü Açıklaması 'FETÖ Yargı Sistemimizin Ayarını Bozdu'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda Bakan Özlü’ye, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut ile AK PartiElazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze’de eşlik etti.

Anayasa değişikliğinin yıllardır konuşulan bir konu olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Her parti yeni bir anayasa yapacağım diye seçim vaadinde bulundu. AK Parti hükümeti olarak bizde yeni bir anayasa yapacağız dedik. Bu kısmi bir değişiklik, anayasanın tamamı değişmiyor. Anayasada 18 madde değişiyor. Türkiye’nin daha hızlı mesafe alması, daha güçlü ve kalıcı işler yapması için sistem değişikliğini öneriyoruz" dedi.



“2002 YILINDAN BERİ HEP MİLLETİN GÜCÜ İLE İKTİDARA GELDİK”

Sistem değişikliği kararını MHP ile birlikte aldıklarını dile getiren Bakan Özlü, "Devlet Bahçeli geçen Ekim ayında ’Anayasa değişikliği hep tartışılıyor, masaya getirin bizde bakalım anlaşırsak destekleyelim. Millete soralım, millet istemiyorsa olmaz, istiyorsa olur’ dedi.

Bunun üzerine kurulan temaslar üzerine 18 maddelik bu tabloya karar verildi.

Biz bir milletvekili seçmiyoruz. Bu referandum Türkiye’nin istikametini değiştirecek olan bir sistem değişikliğidir. Bu referandum da kişileri değil sistemi oylayacağız. Biz demokrasiden yana bir parti olduğumuz için evet ve hayır oyunun ikisine de saygı duyarız. Biz evet oyları iyi hayır oyları kötüdür demeyiz. Ama hayır oyu verdiğimiz zaman bu oy kimin işine yarayacak diye sorarız. Milletin kararının başımızın üstünde yeri vardır. Biz 2002 yılından beri hep milletin gücü ile iktidara geldik" şeklinde konuştu.



“FETÖ DENİLEN YAPI YARGI SİSTEMİMİZİN AYARINI BOZMUŞTUR”

Parlamenter sistemin zorluklarının olduğunu aktaran Bakan Özlü, "Parlamenter sistemde çalışmak, iş yapmak zor. O yüzden parlamenter sistemi değiştirmek istiyoruz. Yenilenmeden güçlenme olmaz. Bu sistem değişikliği Türkiye’nin yenilenmesidir. Bu referandumda evet çıkması halinde Türkiye’de kurulacak sisteme 2019 yılında geçilecek. Yeni sistemin altyapısının oluşturulması kolay değil. Evet çıktığı takdirde 2 yılda yeni sistemin altyapısını yapacağız. 2 yıllık süre yeni sistemin hukuki altyapısının hazırlanması için gerekli olan süre. Bu 18 maddeden sadece bir maddesi bile evet demek için yeterli. En basiti yargının bağımsız ve tarafsız olacağını söylüyor. FETÖ denilen yapı yargı sistemimizin ayarını bozmuştur. Bu referandum yargı sistemimizi ayarlayacak" diye konuştu.

(Yunus Özhanlı / İHA)
Kaynak: İHA