'TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!' Yarışmasında Ön Eleme Tamamlandı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) 'TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!' yarışmasında ön eleme süreci sona erdi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak girişimci üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen ve bu yıl rekor başvuru sayısına ulaşan 'TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!' yarışmasında ön eleme süreci tamamlandı.

Yarışma kapsamında üniversite öğrencileri, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle geliştirerek hayata geçirme imkanına sahip oluyor.

Bu yıl BASF Türkiye'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmanın diğer destekçileri arasında Mazars Denge, Gittigidiyor, Özyeğin Üniversitesi, UBS, Allianz ve IBM de bulunuyor.

Türkiye'nin 73 ili ve 152 üniversitesinden 3 bin 700'ü aşkın öğrencinin başvurduğu yarışmada toplam bin 426 proje, en az iki yatırımı olan ve/veya bireysel katılım sermayesi lisansına sahip melek yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin lider isimlerinin oluşturduğu bağımsız bir ön jüri tarafından değerlendirildi.

Ön eleme aşaması sonucunda jüriden en yüksek puanı alan 31'i asil, 21'i yedek olmak üzere toplamda 52 iş fikri bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandı.

Ön elemeyi geçen ekipler yarışmanın 'Eğitim Kampı' etabında iş fikirlerini geliştirme imkanı bulacak. 'Eğitim Kampı' etabı 15 Mart'ta başlayacak.

Finali 17 Mayıs 2017'de yapılacak yarışmada, birinciye 75 bin lira, ikinciye 50 bin lira, üçüncüye ise 25 bin lira para ödülü verilecek.

Kaynak: AA