BEÜ'de Akademik Kurul Toplantıları

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler ile İslami İlimler Fakültelerinde akademik kurul toplantısı düzenlendi.

BEÜ'de yapılan toplantıda konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu, fakültenin 2007 yılının mayıs ayında açıldığını anımsatarak şunları kaydetti:

'2008 yılında da 4 bölüm fakülte bünyesinde çalışmaya başladı. Kasım 2016 yılında yeni binaya taşındık. Fakültemizde lisans programı faal. İktisat, işletme ve kamu yönetimi bölümlerinde öğrenim gören gençlerimize verilmekte olan ders programı zamanın taleplerine uygun olarak güncellenerek değiştirilmektedir.'

Hekimoğlu, fakültenin akademik ve fiziki alt yapısını konusunda da katılımcılara bilgi verdi.

İslami İlimler Fakültesinde düzenlenen toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. İsa Yüceer de alınan senato kararıyla fakülteye öğrenci alınması ve isteğe bağlı Arapça hazırlık sınıfı açılmasına karar verildiğini söyledi.

Yüceer, 'Fakültemiz 2016-2017 yılından itibaren eğitim öğretime başladı. Hazırlık sınıfında 22, birinci sınıfta 23 olmak üzere 45 öğrencimiz eğitim almaktadır.' dedi.

Yaptıkları sunumlardan dolayı Hekimoğlu ve Yüceer'e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, bu güne kadar 4 akademik kurul toplantısı yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hepsinde de söyledim. Yeni dönemin anlayışı proje kültürüdür. Proje kültürünü BEÜ'nün kültürü haline getireceğiz. Çalışmalarınızı bu bölgeye yönelik yapın. Eğer bu bölgeye yönelik çalışmalar yaparsanız bu sizi ömür boyu doyurur. Çalışmalarınızda nitelik çok önemli. Önemli olan yaptığınız çalışmaların sorunu çözmesidir. En sonunda manevi olarak tatmin olursunuz.'

Kaynak: AA