Edirne Turizmi İçin Devlet Desteği Çağrısı

ETSO Başkanı Zıpkınkurt: 'Edirne'nin turizmini geliştirmek için devletin Edirne'yi tanıtma fonu olmalı'.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne turizminin geliştirilebilmesi için devletin tanıtım için fon desteği sağlaması gerektiğini söyledi.

Edirne kent ekonomisi ve iş dünyasının sorunları, ETSO tarafından meclis üyeleri, komite başkanları ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ele alındı.

Zıpkınkurt, toplantıda yaptığı konuşmada, oda olarak kent ekonomisinin ileriye gitmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu noktada turizmin önemli bir yerinin olduğunu ve ancak turizmin geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Zıpkınkurt, şunları söyledi:

'Edirne turizmini geliştirmek, Edirne Belediyesinin, Edirne Valiliğinin bütçesinin yeteceği bir şey değil. Edirne'nin turizmini geliştirmek için devletin, Edirne'yi tanıtma fonu olmalı. Bunu bakanlara da bakan yardımcılarına da müsteşara da anlattık. Bizlerin bütçesi buna yetmez. Bugün nasıl Antalya'yı, Kuşadası'nı, İstanbul'u dünyanın birçok yerinde reklamlarla metro giydirmelerinde, belediye otobüslerinde finanse ediyorsa hükümet, Edirne'de böyle finanse edilmeli.”

- KOSGEB kredileri önemli fırsat

Zıpkınkurt, Başbakan Binali Yıldırım tarafından önceki günlerde açıklanan yeni KOSGEB kredilerine de değinerek, bunun esnaf için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Geçen dönem kredi kullanamayanların, şartları yerine getirdiği takdirde bu imkandan yararlanabileceğini ifade eden Zıpkınkurt, 'Bu da esnaf için iyi bir durum olacak diye düşünüyorum. KOSGEB'e üye esnaf veya güncellemesini yapmış esnaf, bu 50 bin liralık krediyi kullanabilecek. En azından 36 ay vadeli bir kredi imkanı olacak.' dedi.
Kaynak: AA