Esnaf AVM'lerden Dertli

Tarihi Kapalı Çarşı esnafları alışveriş merkezlerinin küçük esnafa zarar verdiğini iddia etti.

Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış ve Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı, kentte açılan büyük alışveriş merkezlerinin yerel esnafa zarar verdiğini savundu.

Sanış, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunan AVM'lerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

AVM’lerin şehir içlerinde bulunmasının sorun olduğunu ifade eden Sanış, 'Kentte yeni bir AVM açılacak. Bu AVM'den sadece ayda 2 milyon avro kira geliri şehir dışına gidecek. Bununla beraber süper market ve zincir marketlerde çıkan para var. Yani Edirne'de belli bir miktar para maalesef şehirden süpürgeyle dışarıya süpürülüyor. Bunun için esnaf birlikleri önlem almalı.' dedi.

Büyük AVM'lerin sayısının artmasıyla Tarihi Çarşı esnafının iş hacminin düştüğünü belirten Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı da 'Edirne'deki ticari hayat zaten azaldı. Alışveriş merkezlerinin çokluğu, sürekli oralarda indirimlerin olması bizi zorluyor. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Yani kışlık malımız kaldı mı biz onu yarı fiyatına satamayız. Kaldırıp 1 sene sonra satma gayretindeyiz. Sonuçta küresel sermaye değiliz biz.' diye konuştu.

Kaynak: AA