Endonezya-Avustralya İlişkileri

Endonezya Devlet Başkanı Widodo'nun Avustralya ziyaretinde iki ülke arasında ticaret ve denizcilik alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alınacak.

Endonezya'nın, Avustralya ile ticaret ve denizcilik alanlarındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arrmanatha Nasir, yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Joko Widodo'nun yarın başlayıp iki gün sürecek Avustralya ziyaretinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alınacağını belirtti.

Nasir, Widodo'nun ziyaretinde Cakarta yönetiminin bu yıl sonunda sonuçlanmasını beklediği Endonezya-Avustralya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'na (IA-CEPA) ilişkin görüşmeler üzerinden ekonomik ilişkilerin artırılmasına odaklanılacağını vurguladı.

Avustralya ile ticaret ve denizcilik iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapılacağını aktaran Nasir, karşılıklı kazanç ve anlayış çerçevesinde Endonezya'nın komşu ülkeleriyle ikili ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Widodo, iki ülke arasında siber güvenlik eğitimi, yatırım ve turizm gibi diğer konuların da görüşüleceği ziyarette, bir dil merkezinin açılışına katılacak.
Kaynak: AA