AK Parti Aydın Milletvekili Erdem Açıklaması

'Ben bu anayasa değişikliği teklifine yürekten inanarak beyaz oy verdim. Şimdi referandumda da evet için çalışacağım. Yürekten inandığım için, doğru bildiğim için çalışacağım.'

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 'Ben bu anayasa değişikliği teklifine yürekten inanarak beyaz oy verdim. Şimdi referandumda da evet için çalışacağım. Yürekten inandığım için, doğru bildiğim için çalışacağım.' dedi.

Milletvekili Erdem, AK Parti Efeler İlçe Başkanlığının Girne Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısına katılarak referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Teklifin meclisteki görüşmeleri sırasında yoğun bir süreç yaşadıklarını ifade eden Erdem, 'Bu süreçte, meclis kürsüsünün işgal edilmesi gibi Türkiye Büyük Millet Meclisinin ağırlığına uymayan olayları da yaşadık. Meclis kürsüsü, milletin kürsüsüdür. Kimse o kürsüyü işgal edemez.' diye konuştu.

Anayasa değişikliği teklifinin AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulduğunu ancak, bunun öncesinde MHP'nin destek açıklamasının önemli olduğunu kaydeden Erdem, 'Bu teklif, bizim önerimizdir, fikrimizdir. Hayır diyenlerin önerisi varsa, bunu da ortaya koysunlar. Millet de bunu görsün. Bu teklifin, Türkiye'nin sorunlarına çözüm oluşturacağına inanıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Mevcut anayasa, ihtiyaçlara cevap vermiyor'

Vatandaşlara, anayasa değişikliği teklifini iyi okumaları ve değerlendirmeleri çağrısında bulunan Erdem, şöyle konuştu:

'Ben, bu anayasa değişikliği teklifine yürekten inanarak beyaz oyumu verdim. Evet dedim. Mecliste bunu en güzel şekilde biz milletvekilleri olarak bunu geçirdik. Şimdi referandumda da evet için çalışacağım. Yürekten inandığım için, doğru bildiğim için çalışacağım. Gideceğim Allah’ın izniyle evet oyumu vereceğim.'

Yürürlükteki anayasanın 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra yapıldığını anımsatan Erdem, mevcut anayasanın ihtiyaçlara cevap vermediğini dile getirdi.

Sivil, çağdaş ve demokratik bir anayasa yapılması gerektiğini yalnızca AK Parti'nin değil, diğer partilerin de programlarına yazdığını vurgulayan Erdem, halkoyuna sunulacak teklifle anayasanın 18 maddesinde değişiklik yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA