Yemen'den BM'ye Husileri Terör Listesine Alma Çağrısı

Yemen hükümeti, Birleşmiş Milletler'den (BM) 'Husilerin terör örgütü listesine alınmasını' talep etti.

BM Yemen Daimi Temsilcisi Halid el-Yemani, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e sunduğu mektupta, İran'ın ülkesini hedef alan müdahaleleri ve bölge barışı, güvenliği ve istikrarına yönelik olumsuz etkilerine dikkati çekti.

Yemani mektubunda, 'İran, Bab'ul Mendeb ve Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası geçitlerde terör eylemlerini sürdürüyor. Husileri finanse etmeye, savaşçılarını eğitmek suretiyle askeri ve stratejik destek vermeye, BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını açıkça ihlal ederek, silah ve mühimmat yüklü kamyonları bölgeye göndermeye devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Mektupta ayrıca, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının Suudi Arabistan sınırını gözetmeksizin, sorumsuzca saldırılar düzenlediği, bu saldırılarda yüzlerce insanın yaralandığı, alt yapının zarar gördüğü, okul ve hastanelerin yıkıldığı belirtilerek, BM Güvenlik Konseyi'nden Husilerin terör örgütü listesine alınması talep edildi.

Suudi Arabistan Deniz Kuvvetlerine ait bir fırkateyne 31 Ocak'ta Kızıldeniz'de devriye görevi yaptığı sırada Husiler tarafından 3 bot ile intihar saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda 2 Suudi Arabistan askeri hayatını kaybetmiş, 3 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA