'Şehit Şerife Bacı Ve İstiklal Yolu Kahramanları' Anıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: 'Şerife Bacıların katkısı, mücadelesi ve şehadetiyle Kurtuluş Savaşı kazanıldı'.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şerife Bacı gibi kadın kahramanların da mücadelesi ve şehadetiyle Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığını belirtti.

Kastamonulu Şehit Şerife Bacı Platformu tarafından Beşiktaş Fulya Sanat Merkezinde 'Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanlarını Anma Etkinliği' düzenlendi.

Hazinedar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Napolyon'un 'Eğer dünya bir devlet olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.' sözünü hatırlatarak, bu vatanın değerini yücelten çok büyük bir geçmişi olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarından Şerife Bacı'nın şehadetinin 96. yıl dönümü olduğunu belirten Hazinedar, 'Şerife Bacıların katkısı, mücadelesi ve şehadetiyle Kurtuluş Savaşı kazanıldı.' dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, ilçesinde Şerife Bacı'nın adının bir okulda yaşatıldığını ifade etti.

Kastamonulular Dayanışma Derneği Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özlem Bulgu ise Kastamonulu kadınların milli mücadele yıllarındaki kahramanlıklarının önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Kadınların, erkekler cepheye gittiği için İnebolu, Kastamonu ve Çankırı arasında cephane taşımak suretiyle milli mücadeleye güç verdiğini anlatan Bulgu, 'Hatta bu uğurda şehit düşmüşlerdir. İşte bunlardan birisi de Seydilerli Şehit Şerife Bacı'dır. Biz Kastamonulular bir bütünüz. Şehit Şerife Bacı'nın torunları olarak aynı ruh, aynı cesaret, aynı kararlılık, aynı vatanseverlilikle yolumuzda yürüyeceğiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA