Adana'daki İşkence İddiası Davası

Adana'da bir kişiye işkence yaptıkları iddia edilen tutuklu 6 kişinin 38'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle açılan davaya devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Saniye D, Metin D, Yasin D, Ethem D, Faruk Ö. ve Emrah Y. ile avukatları katıldı, müşteki O.E. ise duruşmaya gelmedi.

Geçen celse davanın tanığı iken müşteki tarafından kendisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle teşhis edilip tutuklanan sanık Emrah Y. savunmasını yaptı.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Emrah Y, 'Ben daha önce tanık olarak ifade verirken O.E'yi hiç görmediğimi ve tanımadığımı söylemiştim. Ben müştekinin ifadelerini kabul etmiyorum. Kesinlikle ben müştekinin iddia ettiği bu suçu işlemedim, yüz kızartıcı olaya da karışmadım.' dedi.

Emrah Y. gerekirse DNA incelemesi için kan testi yapılmasını istedi.

Diğer sanıklardan Metin D. de müşteki O.E'nin ifadelerinin çelişkili olduğunu, yaşanmamış bir olayı olmuş gibi anlattığını ileri sürdü.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Emrah Y'yi adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, DNA testi talebi ile ilgili bir işlem yapılmadı.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

O.E, yaklaşık 3 ay boyunca arkadaşlık yaptığı ve evlilik hazırlığında olduğu Saniye D'den ayrılmak isteyince sevgilisi tarafından 8 Ağustos 2016’da çağrıldığı Belediyeevleri Mahallesi'ndeki evde işkenceye uğradığını iddia etmiş, şikayeti üzerine sanıklar tutuklanıp haklarında dava açılmıştı.

Kaynak: AA