Kocaeli'de FETÖ/PDY Davası

Örgütün sözde 'emniyet abisi' olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce görevinden ihraç edilen örgütün sözde 'emniyet abisi' olduğu öne sürülen memurun yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı, örgütün emniyet mensuplarından sorumlu sözde 'abisi' olduğu iddia edilen, eski Kocaeli Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanı Kemal Doğan ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Berat' kod adıyla FETÖ terör örgütü yöneticisi olmak' suçlamalarının yöneltildiği sanık hakkındaki iddianame okundu, kimlik tespitinin ardından sanığın savunması alındı.

Sanık Doğan savunmasında, 'emniyete ifadesini baskı altında verdiğini, 'ByLock' kullanmadığını ve FETÖ yöneticisi olmadığını' öne sürdü.

Üniversite öğrencisi olduğu dönemde örgütün evlerinde kaldığını, dershanesinde çalıştığını ve 2013'e kadar sohbetlerine katıldığını belirten Doğan, polis memurlarına toplantılarda sohbet etmediğini ve polislere 'abilik' yapmadığını, örgüt içinde bir görevinin olmadığını savundu.

Doğan, 17-25 Aralık'tan sonra örgütün hiçbir faaliyetine katılmadığını ileri sürerek, 'Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan 2 kişinin hakkımdaki 'emniyet abisi' olduğum yönündeki suçlamalarını kabul etmiyorum. Suçsuzum, tahliyemi talep ediyorum.' dedi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluğunun devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA