BEÜ Rektörü Yardım'ın İkinci Yarıyıl Mesajı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 2016-2017 bahar yarıyılı akademik açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Yardım yazılı mesajında, bilindiği üzere bir yönetim değişikliğiyle 2016-2017 bahar yarıyılı akademik dönemine girdiklerini ve her değişimin bünyesinde yeni heyecanlar barındırdığını belirtti.

Anadolunun bu sarp coğrafyasında bu şehrin sanıldığından çok daha fazla bir derinlik ve tarihi birikim bulunduğunu bildiren Yardım açıklamasında şunlara yer verdi:

'Sevgili öğrenciler, yüksek öğreniminizi sürdürdüğünüz bu şehrin bir kimliği ve yüzü var. Ahmet Hamdi Tanpınar, Baş Şehir adlı eserinde 'Kendimiz olarak yaşayabilmek için mazi ile her an hesaplaşmaya ve anlaşmaya mecbur olduğumuzu' beyan eder. Hesaplaşma ve anlaşma ihtiyacının doğurduğu bir konuşma olarak kaleme alınan bu eserde, Baş Şehir tüm bir Anadolu’dur. Bitlis, tarihi kimliğiyle bir anının uzak akisleri gibi önümüzdedir. Üniversitemizin bu yeni dönemde öğrencilerimizin şehrin tarihi yüzüyle karşılaşabilmesi için imkanlarını kullanacağını bildirmek isterim. Bununla birlikte sizlerin dünyanın her yerinde mesleğinizi icra edebilecek biçimde yetiştirilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız.'

Akademisyenlerin de sahip olduğu bilgi, birikim ve becerileriyle sorumluluklarını en iyi şekilde temsil edeceğinden kuşku duymadığını aktaran Yardım, 'Yeni süreçte üstlenilmiş her tür sorumluluğun en iyi şekilde temsil edilmesi için bize düşenleri yerine getirmekten memnuniyet duyacağımızın bilinmesini isterim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA