Sinit Göleti'nde Toplu Balık Ölümleri

EDHAYKO Başkanı Kalender, balık ölümleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, Havsa ilçesindeki Sinit Göletinin su seviyesindeki azalma nedeniyle balık ölümleri meydana gelmesi olayıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

EDHAYKO Başkanı Kalender, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölette yaşanan balık ölümlerinin araştırılması gerektiğini belirtti.

Sorumluların araştırılmasını talep ettiklerini aktaran Kalender, şöyle konuştu:

'Anayasanın 17. maddesinde yaşam hakkına aykırılık oluşturan ekosistemi çöktüren tonlarca balığı ve diğer suya endeksli yaşayan canlıların yaşam hakkını alan, toplumda infiale sebep olan, balıkların çamurlu batak suda çırpınıp ölmesine sebep olan, tonlarca balığın ölmesine ve ekolojik dengeyi bozan kişi veya kurumların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ben göletin suyunun neden azaldığının ve bitmeye yüz tuttuğunun araştırılmasını, balıkların ölüm nedenlerinin tespit edilmesini ve bu konuda var ise sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyorum. Olayla ilgili de suç duyurusunda bulunduk.'
Kaynak: AA