'Dadaşlar' Diyarı EYOF'u Bekliyor

Erzurum'da 34 ülkeden sporcuların katılımıyla düzenlenecek EYOF 2017 için bütün hazırlıklar tamamlandı Vali Azizoğlu:'Yapmamız ve almamız gereken bütün tedbir ve işlerimizi tamamladık. Güvenlikle ilgili herhangi bir problem yok. Herkes çok rahat bir huzur ortamında Erzurum'da bir haftalık süreyi geçirecek' 'Misafirlerimizi Erzurum'da ağırlamaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Kendi memleketlerinin rahat ve huzurunu onlara yaşatacağımı taahhüt ediyorum'

İLHAMİ ERKILIÇ - Türkiye'nin ev sahipliğinde Erzurum'da hafta sonu başlayacak ve 34 ülkeden sporcuların yer alacağı 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) için sağlıktan güvenliğe, tesislerden ulaşıma, konaklamadan gezi programlarına kadar tüm hazırlıklar tamamlandı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF 2017 için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yüzlerce sporcu, yakınları, teknik ekip ile söz konusu ülkelerin elçilik mensuplarının Erzurum'a geleceğini söyledi.

Kentte gerçekleştirilecek EYOF'un, Gençlik ve Spor Bakanlığının üzerinde durduğu önemli faaliyetlerden birisi olduğuna dikkati çeken Azizoğlu, 'Gelecek misafir sayılarında artış olacağını düşünüyorum. Bu çok büyük bir uluslararası organizasyon. 2017 içerisinde uygulanacak en büyük faaliyetlerden birisi. Erzurum olarak böyle bir faaliyetten yüzümüzün akıyla çıkmak istiyoruz.' dedi.

Azizoğlu, EYOF 2017 öncesi kentte bütün hazırlıkların tamamlandığına vurgu yaparak, 'Yapmamız ve almamız gereken bütün tedbir ve işlerimizi tamamladık. Güvenlikle ilgili herhangi bir problem yok. Bütün tedbirleri en ince ayrıntısına kadar aldık. Herkes çok rahat bir huzur ortamında Erzurum'da bir haftalık süreyi geçirecek.' diye konuştu.

- Ücretsiz sağlık hizmeti

Konuk sporcular ile beraberindeki kişilerden sağlık problemleri için ücret alınmayacağını anlatan Azizoğlu, şöyle devam etti:

'Spor karşılaşmasında kaza geçirme veya bunun dışında herhangi bir şekilde ülkelerinden gelen misafirlerimizi sağlık problemi olursa Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu hizmeti bedava sunacağız. Ulaşımla alakalı bir sıkıntımız da kalmadı, hepsini çözdük. Güzergah yollarını, sporcuların tesislere nasıl gidecekleri, konaklayacakları mekanlar ve gezi programları dahil hepsini en ince ayrıntısına kadar planladık. Gerekli tedbirleri aldık.'

EYOF dolayısıyla acil kurtarma ekiplerini de hazır ettiklerini dile getiren Azizoğlu, şunları kaydetti:

'Şu anda Erzurum Büyükşehir Belediyemiz de acil kurtarma ekibini kurdu. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de hem acil müdahale hem de sağlık açısından bütün tedbirleri aldı. Bunların konuşlandırılma yerleri belirlendi. Tatbikatlar yapıldı, araç gereç eksiklikleri giderildi. Mahsur kalmaları kurtarmak için ekstradan araç gereçler alındı. Bunlarla ilgili de tatbikat yapıldı. Bütün misafirlerimiz ve sporcularımız en güzel şekilde zamanlarını geçirecek. Bir kazaya meydan vermeden problemi çözecek bütün tedbirleri aldık.'

- Bütün tesislerde kameralı önlem

Vali Azizoğlu, sportif faaliyetlerin yapılacağı bütün alanlara Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Dağın her tarafı kameralarla izleniyor. Bütün sportif faaliyetlerin olduğu bölge, oteller bölgesi, park alanlarının hepsi MOBESE sistemiyle 24 saat izlenir hale geldi. Hiç kimsenin tereddütte kalmasına gerek yok. Zaten pistlerimiz sağlıklı ve düzgün. Sporcularımız olur ki düşebilir, ayağı takılabilir, bu sebeple kendilerine zarar gelmemesi için pistlerin kenarlarına hafif ve yaralamayacak malzemelerle bariyerler yapıldı.'

Avrupa'dan gelecek misafirlerin Erzurum'da çok güzel günler geçireceğini bildiren Azizoğlu, ağırlamaktan mutluluk duyacakları misafirlere kendi memleketlerinin rahatını ve huzurunu yaşatmayı taahhüt etti.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 34 ülkeden sporcuların madalya için ter dökeceği müsabakalardan Alp disiplini ve snowboard Palandöken Kayak Merkezi'nde, kayaklı koşu ve biatlon Kandilli Kayak Merkezi'nde, kayakla atlama Kiremitliktepe'deki Atlama Kuleleri'nde, curling Erzurum Curling Arena'da, sürat pateni Yenişehir 500'lük Buz Pateni Salonu'nda, artistik patinaj Yenişehir 2000'lik Buz Pateni Salonu, buz hokeyi ise Buz Hokey Arena'da gerçekleştirilecek.

Erzurum, bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek festivale 11-18 Şubat tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

Kaynak: AA