Vali Çelik, ETO Meclis Toplantısı'na Katıldı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ETO Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali Çelik, kentte 2016 yılında 850 milyon ihracatın, 750 milyon da ithalatın olduğunu söyledi.

Eskişehir'in ihracatını yükselten önemli sektörlerin olduğunu dile getiren Çelik, bu önemli sektörlerin kentin hem sanayisini hem de ticaretini sırtlayacak sektörler olduğunu vurguladı.

Vali Çelik, Eskişehir'in nüfusunun 826 binden, 844 bine çıktığını, kentin cazibesinden dolayı göç aldığını ve nüfusunun arttığını anlatarak, şunları kaydetti:

'İlimizde her alanda başarı varsa bu hepimizin katkısıyla sağlanmaktadır. İlin dinamikleri arasında turizm sektörüne de büyük önem veriyoruz. Özellikle önümüzdeki yıllar itibariyle kongre turizmini önemsiyoruz. Bununla ilgili bir komisyon kurduk ve arkadaşlarımız çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde termal turizmine katkı için de hazırlık çalıştayı yaptık. Termal su kaynakları bakımından ilimiz önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Fakat termal turizm anlamında kabuğumuzu bir türlü kıramıyoruz. Kızılinler bölgesinden bahsediyoruz ama o bölgeye ciddi anlamda bir yatırımcı bulamıyoruz. Bu konuda da herkes ciddi anlamda çalışmalı, yatırımcıya bu bölgeyi iyi lanse etmeliyiz. Hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız. Vücudumuzdaki bütün organlarımızın çalışması nasıl bir düzen içerisinde gidiyorsa, bizde kamu kurumlarımız ve yerel yönetimlerimizle, sanayici ve iş adamlarımızla uyumlu olmalıyız.'

ETO Başkanı Metin Güler de Vali Çelik'in toplantıya katılmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Kaynak: AA