Bafra'da ABD'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin(ABD) Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, Samsun’un Bafra ilçesinde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Bafra'da ABD'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi
Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan basın açıklaması ile ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi. AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven yaptığı basın açıklamasında, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da, "Kudüs bizim kutsal bölgelerimizden biridir. Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması kabul edilemez bir açıklamadır. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile basın açıklaması sonra erdi. Eyleme Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA