Hakkarili Kadınlardan 'İş İstiyoruz' Çağrısı

Hakkari'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezi'nde nevresim ve çarşaf dikerek aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlar çevre illerden kendilerine sipariş gönderilmesini istiyor.

Merzan Mahallesi'nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezi'nde çalışan kadınlar, okul pansiyonları için nevresim ve çarşaf dikiyor.

Merkezde yaklaşık 20 kadın, kısa süreliğine de olsa çalışarak geçimlerini sağlama imkanı buluyor.

İş olmamasından yakınan kadınlar çevre illerden iş adamlarına seslenerek kendilerine sipariş gönderilmesini istedi.

Merkez müdürü Abdullah Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'nin genç işsizin en fazla olduğu illerden biri olduğunu söyledi.

Kadınların şu anda Milli Eğitim Müdürlüğünün siparişi üzerine nevresim işi yaptığını belirten Karataş, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 100 kişiye kadar çalışma alanımız var. Makinelerimiz, atölyelerimiz var. Ancak iş imkanı yok. Burada çalışan kızlarımızı eğittik ama iş imkanı olmadığı için bir ay çalışıp evlerine gidiyorlar. Bizim isteğimiz bu kızlarımızın 12 ay çalışması ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarıdır. Yeter ki iş gelsin ki biz de bu işleri devam ettirelim. Kızlarımız da çalışma imkanı bulsun. Geçmişte bakanlığın vermiş olduğu nevresim ihalelerini de aldık. Bitlis, Van ve Diyarbakır'a kadar nevresim gönderiyorduk. Burada şu an 20 kişi çalışıyor. Bu işin sürekli olabilmesi için daha siparişlerin gelmesi gerekiyor."

İşlerinden memnun olduklarını belirten Songül Aslanbey, işin kısa sürmesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

İş adamlarına çağrıda bulunan Aslanbey, "Halkımız çok çalışkan, her işi becerebilir. Onun için biz sizden iş talep ediyoruz, iş istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA