ÇEDAŞ, 'Askıda Ekmek' Projesini Genişletiyor

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı ile ’Bir ekmek bırak senin vicdanın, onun karnı doysun’ sloganı ile başlattığı Askıda Ekmek Projesi ile ihtiyaç sahiplerine destek olacak. CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş tarafından daha önce başlatılan projenin devamı niteliğindeki Askıda Ekmek projesi ile Sivas’ta 130 noktada Aksıda Ekmek uygulaması hayata geçirilecek.

ÇEDAŞ, 'Askıda Ekmek' Projesini Genişletiyor
ÇEDAŞ, CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen Askıda Ekmek projesini Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı ile birlikte genişleterek devam ettiriyor. ’Bir ekmek bırak senin vicdanın, onun karnı doysun’ sloganı ile harekete geçen ÇEDAŞ ile Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı, Sivas’ta 130 noktada Askıda Ekmek uygulamasını hayata geçirecek. Proje kapsamında ÇEDAŞ’a ait atıl vaziyetteki elektrik panoları ekmek dolabına çevrilirken, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı’na üye işletmelerin işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine gıda desteğinde bulunulacak.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, şirket olarak sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini belirterek,"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak ve onların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla daha önce CK Çamlıbel Elektrik tarafından başlatılan Askıda Ekmek uygulamasını Sivas Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası ile daha da geniş bir alana yaymak için harekete geçtik. Bu kapsamda ekonomik ömrünü doldurmuş atıl vaziyetteki elektrik panolarına bakım onarım yaptıktan sonra onları ekmek dolabı haline getirdik. Bu dolapları esnaf odamıza üye işletmelerin desteği ile çeşitli noktalara yerleştireceğiz ve böylelikle Askıda Ekmek uygulamasından ihtiyaç sahibi daha fazla vatandaşımızın faydalanmasını sağlayacağız" dedi.

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ise,"Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğumuz bir sosyal sorumluluk projesi vardı. Odamız ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş ile ortak olarak şehrimizin her mahallesinde bir bakkal ve bir de pide fırını olmak üzere askıda ekmek projesini uygulamaya koyacaktık. Bugün burada bu projenin ilk adımını atarak dolaplarımızı ve afişlerimizi teslim ediyoruz" diye konuştu.

Sivas’ta kış aylarında ekonomik hayatın daha da zorlaştığını dile getiren Akgül,"Her ne kadar günümüz de refah seviyelerimiz yüksek olsa da bazı zamanlar bir liralık ekmeği dahi zor bulan insanlarımızın olduğunu biliyoruz. Biz de bu konuda kendimizi sorumlu hissederek bu projeyi ortaya koymak adına Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. ile bir işbirliğine girdik. Mevcut durumda atıl vaziyette bulunan elektrik panolarını ekmek dolabına çevirdik bu dolapları herhangi bir bedel almaksızın her mahalleden bir pide fırını ile bir bakkala teslim ediyoruz. Hali hazırda Askıda Ekmek uygulaması bazı noktalarda uygulanmaktadır fakat biz bu proje ile Askıda Ekmek uygulamasının ilimizin genelinde uygulanmasını sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Askıda ekmek projesinin Sivas halkının destekleri ile yürüyeceğine dikkat çeken Akgül, "Vatandaşımız kendisine ekmek alırken bir ekmek de askıya bırakacak. Askıya ekmek bırakan kişi, bir kişinin daha sofrasına bir ekmek koymanın vicdani huzurunu tatmış olacak. Projemize ortak olan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa’ya ve projeye katkı sağlayacak olan esnaflarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA