Kumpas davasını çökertecek itiraf

Sarraf’ın Eylül 2016'da cezaevindeyken yaptığı bir telefon görüşmesinde, "yalan söylemezsem beni bırakmayacaklar” dediği ortaya çıktı. ABD’deki yargı tiyatrosunu çökertecek itiraf cezaevindeki telefon kayıtlarında yer alıyor..

Kumpas davasını çökertecek itiraf
Kumpas davasını çökertecek itiraf
ABD'deki FETÖ iş birliğiyle hazırlanan kumpas davası gün geçtikçe çöküyor. Türkiye'ye ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak isteyen küresel çete, FETÖ'cü militanların başlattığı 17/25 Aralık darbe girişimini ABD'ye taşıdı. Hakan Atilla'nın sanık olarak yer aldığı davada Rıza Sarraf'ın ise nasıl itirafçı yapıldığı ortaya çıktı.

'YALAN SÖYLEMEZSEM BENİ BIRAKMAYACAKLAR'

Türkiye aleyhinde konuşması için tehdit ve şantaj yapılan Rıza Sarraf, olmayan olayları senaryonun gereği gerçekmiş gibi anlatarak Türkiye aleyhinde kullanılıyor. Kumpas davasını takip eden Law360 muhabiri Pete Brush, Sarraf'la ilgili tüm davayı çökertecek bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Brush, 'Avukatların dediğine göre Sarraf, Eylül 2016'da cezaevindeyken yaptığı bir telefon görüşmesinde, 'cezaevinden çıkmak için ya da daha az ceza almak için yalan söylemek zorunda olduğunu' söylemiş. Atilla'nın avukatları, bu durumun, 'Sarraf'ın yalan ifade vermeye razı olduğunu' gösterdiğini ifade ediyor' diye yazdı.
.