Huzurevinde Golf Turnuvası

Ülke genelindeki 16 ilden 250'ye yakın huzurevi sakini Balıkesir'de düzenlenen golf turnuvasına katıldı.

Balıkesir'de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 250'ye yakın huzurevi sakininin katılımıyla golf turnuvası düzenlendi.

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, 81 ilde 4 bin 200 sporcunun bünyelerinde bulunduğunu belirtti.

Gümüş, huzur ve bakım evlerinde kalan engelli, yaşlı ve tüm dezavantajlı gruplara hizmet veren bir spor kulübü olduklarını ifade ederek, "İki yıllık bir geçmişimiz var. 2016'da 30 huzurevi ile başlamamıza rağmen Türkiye'ye mal olmuş bir kulübüz. Önümüzdeki dönemlerde de huzurevlerinde kalan bireylerin aktif yaşama uyum sağlamalarıyla ilgili adımlar atamaya devam edeceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Çakar ise böyle bir etkinlikte Balıkesir'in seçilmesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Etkinliğe Balıkesir'den 100'e yakın katılımın olduğunu vurgulayan Çakar, "Bugün 16 ilden 150'ye yakın huzurevi sakini burada. Balıkesir'den de 100 sporcumuz bulunuyor. Amacımız huzurevi sakinlerini daha aktif bir yaşama kazandırmak. Minigolf huzurevlerinde ilk defa Balıkesir'de uygulanıyor. Pilot il olarak Ankara tarafından seçildi. Şu an bütün yaşlılarımız bu etkinlik sayesinde eğleniyor ve zaman geçiriyor." diye konuştu.

Valisi Ersin Yazıcı da etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından huzurevi sakinleri golf ve bocce oynadı.
Kaynak: AA