Gaziantep'te Engellilere Tekerlekli Sandalye

Gaziantep'te engellilere 61 akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Şahinbey Belediyesinde düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti döneminde engellilerin önündeki engellerin kaldırıldığını belirterek, verilen bu hizmetin sadece bir akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı olarak bakmamak gerektiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Burada ortaya konan, her insanımızın ne kadar değerli olduğunu hissettirmek. Bu anlamda 2010 yılındaki değiştirdiğimiz Anayasa maddesiyle de Türkiye’de fert hukukunu getirdik. Bu madde sayesinde her insana aynı değeri verirken, aynı zamanda fırsat eşitliği de getirdik. Anayasamızda dezavantajlı kesimin avantajlı kesime dönüştürülmesi sağlanmıştır. AK Parti hükümetlerinden önce ve AK Parti hükümeti döneminde bazı muhalefet partileri engellilere, gençlere, yaşlılara ve kadınlara verilen imkanları engellediler.

Anayasaya dava açarak verilen destekleri iptal ettirdiler. Biz 80 milyon el ele verip Anayasa'nın 10 maddesini değiştirerek, bundan sonra ülkemizde engellilere, yaşlılara, çocuklara, gençlere, hastalara ve fakirlere yapılacak yardımlar hiçbir şekilde engellenemez diyerek, engellilerin önüne konulan engelleri kaldırdık. Şahinbey Belediyemizi yaptığı böylesi önemli bir projeden dolayı kutluyorum."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Şahinbey Belediyesinin yılın her gününde engellilerin yanında oluğunu belirterek, "AK Parti belediyeciliği sosyal anlamda toplumun bütün kesimlerini kucaklayan ve bütün kesimlerine destek olmayı hedefleyen bir anlayış içerisinde oldular. Bu anlamda Şahinbey Belediyemizin yıllardır sadece engeliler için değil yoksula ve mağdura vermiş olduğu desteği takdirle izliyorum. Bu çalışmalarının her zaman destekçisiyiz. Emeği geçen bütün Şahinbey çalışanlarını yürekten kutluyorum." ifade etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise AK Parti hükümetiyle birlikte yardıma muhtaç insanların yüzünün güldüğünü belirterek, "Çok güzel bir organizasyonda bir araya geldik. Yıllarca bu ülkede belediyeler, görevlerinin yol, asfalt ve kaldırımdan ibaret olduğunu bu milletin kafasına yerleştirdiler. Ancak, AK Parti’nin iktidara gelişi ile birlikte bu işin sosyal devlet ve sosyal belediyecilik yönünün de oluğunu yaptığımız çalışmalarla cümle aleme gösterdik. Daha önce engellilerin yüzüne bakılmaz, evinde ziyaret edilmezdi. Hangi belediye engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtır, akıllı klozet alıp hediye ederdi? Bu konuda son 15 yılda Türkiye’de bir devrim yaşıyoruz." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yılın her günü engellilerin yanında olduklarını ifade ederek, eskiden bu tür etkinliklerin sadece anma veya kutlama töreni olarak yapıldığını, ancak kendilerinin bunu fiiliyata döktük ve göreve geldikleri günden bu yana engellilerin alana çıkmalarıyla alakalı akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Törenin ardından 61 sandalye engellilere dağıtıldı.

Kaynak: AA