Arabuluculuk İş Dünyasına Nefes Aldıracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, işçi-işveren uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuğun iş dünyasında yeni bir dönemi başlatacağını söyledi.

Arabuluculuk İş Dünyasına Nefes Aldıracak
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuğun iş dünyasına olan etkilerini değerlendirdi. Dava şartı arabuluculuk ile iş dünyasına yeni bir soluk geldiğini vurgulayan Başkan Burkay, yeni düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür etti.

BTSO olarak arabuluculuk kanununun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana Avrupa’ya bile örnek taşkil edecek çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Burkay, “Tek seferde yapılmış en büyük arabuluculuk uygulaması, kamu ile yapılan ilk arabuluculuk uygulaması ve ilk ticari arabuluculuk uygulamaları Odamız tarafından gerçekleştirildi.

Hizmet binalarımızda arabuluculuk görüşmeleri için uluslararası standartlara sahip görüşme odalarımızı üyelerimizin hizmetine sunduk. Bununla beraber ülkemizin ilk ileri arabuluculuk eğitimleri de odamız öncülüğünde gerçekleştirildi.

Bundan sonraki süreçte de BTSO olarak sistemin başarısı için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Burkay, İş mahkemeleri Kanunu kapsamında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Arabuluculuk görüşmeleri sonunda mutabakata varan işçi ve işverenin, üzerinde anlaşılmış olan hususları tekrar dava konusu yapması mümkün değil. Bu düzenleme iş dünyası için zamandan önemli bir tasarruf sağlayacak” dedi.

Kaynak: İHA