Hamsi Şöleni 10. Kez 'Merhaba' Dedi

İzmir’de geleneksel hale gelen 10. Karşıyaka Hamsi Şöleni başladı.

Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen İzmir Hamsi Şöleni bugün başladı.

Karşıyaka Belediyesi’nin desteği ve İZFAR Organizasyon’un işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, Karadeniz’in meşhur lezzeti olan hamsinin yanı sıra yöresel tüm lezzetler ve yöresel hediyelik eşyalar da ziyaretçilerle buluştu. Bostanlı Pazaryerinde gerçekleşen, farklı aktiviteler ve programların yer alacağı etkinlik kapsamında 24 Aralık Pazar günü ise ziyaretçilere ücretsiz ekmek arası hamsi dağıtılacak.

Yeni yıl öncesi düzenlenen etkinlikte, yöresel lezzetlerin yanı sıra yöresel sanatçılar ve dans gösterileri de sahne alacak. Herkesin keyifli vakit geçirmesi için hazırlanan etkinlik alanında, çocukları için de farklı sürprizler olacak.

Her yılın son haftasında düzenlenen etkinliğin sadece Karadenizlileri değil, İzmir’de yaşayan herkesi bir araya getireceğine değinen KADEKON Başkanı Hızır Murtezaoğlu, “Her yıl birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz şölenimiz bu yıl da herkesi bir araya getirmeyi hedefliyor ve tüm vatandaşlarımızı şölenimize davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA